27. prosince 2017 • 17:33

Posila hokejové Sparty Laco: Tlak je všude, beru to jako výzvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nová brankářská posila hokejové Sparty Ján Laco věří, že během hostování z Chomutova pomůže nejen ambicióznímu pražskému klubu, ale také sám sobě. Tlaku se neobává, vnímá ho jako součást své práce a zároveň i výzvu.


Sparta před sezonou netajila vysoké cíle, jenže realita je odlišná a devátá příčka je zklamáním. K lepším výsledkům nepomohla zatím ani snaha nově složené brankářské dvojice Sami Aittokallio, David Honzík, kteří přišli během letní obměny kádru. Jakoby i na ně dolehla sparťanská kletba.

"Já si myslím, že určitý tlak je všude. V každém klubu je vždy největší tlak na gólmana, protože u člověka na brankářském postu se vždy chyby hledají nejsnáze. Proto je to takové ožehavé místo. S tím je ale třeba se vypořádat. Beru to jako výzvu. Dá se říct, že právě to mi dodává energii," prohlásil Laco v rozhovoru pro klubový web.

Šestatřicetiletý vicemistr světa z roku 2012 bere jako motivaci velká očekávání, zda právě on bude pro Spartu tím pravým gólmanem. "Doufám, že mi angažmá ve Spartě pomůže taky v tom, že se trochu uklidním, a z druhé strany já pomůžu Spartě. Takže věřím, že to bude vzájemné," uvedl Laco.

Konkurence v brankovišti mu nevadí, spíš ji vítá. "Já jsem vždy rád, když je gólmanský tým silný - můžeme si pomoct. Všichni tři jsme tady, abychom vytvořili dobrou partu, a abychom Spartu pozvedli," prohlásil Laco, jenž by měl být součástí slovenského týmu pro olympijský turnaj.

Odchod z Chomutova sám inicioval. "Dal jsem najevo, že tam nejsem s určitými věcmi spokojený. Nakonec to dopadlo tak, že se kluby dohodly na výměně. Jedna z věcí také byla, že mi v hlavě tak nějak probíhalo, že by mi změna přišla vhod a mohla by mě nakopnout," nezastíral Laco, který chyběl ve výpravě již v úterý, kdy Piráti hráli v Liberci.

V Chomutově byl druhou sezonu jedničkou, jenže z klubu průběžně prosakovaly informace o finančních potížích a opožděných výplatách hráčům. "Měli jsme velmi dobrý začátek a první čtvrtinu základní části jsme zvládli výborně, ale potom nás doběhly určité věci, které od začátku sezony v klubu nefungovaly, a začali jsme se trápit i hokejově. Stále jsme tam byli dobrá parta a co se týká kabiny, všechno fungovalo dobře. Bylo pro nás všechny ale dost náročné soustředit se jen na hokej. To bych řekl, že bylo rozhodující," doplnil Laco.

V novém působišti je na hostování do konce sezony, po níž mu končí smlouva, takže bude hrát i o svou budoucnost. "Nechci předbíhat. Chci si co nejvíc užít zbývající část sezony a co bude potom, to budu řešit až později. Teď jsou pro mě podstatné nejbližší dny. Motivace je vždy. Každý chce hrát, každý chce vyhrát, bez ohledu na to, jestli hraje o smlouvu nebo ne," zdůraznil Laco.

Připraven chytat bude již ve čtvrtečním utkání s Libercem, sám ale příliš nepočítá s tím, že ho trenéři do hry nasadí. "Je to otázka na trenéry, ale osobně si myslím, že chytat nebudu," uvedl Laco.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud