22. února 2018 • 21:13

Atlético Madrid nedovolilo překvapení a postoupilo přes FC Kodaň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český obránce Michael Lüftner si osmifinále fotbalové Evropské ligy nezahraje. Jeho FC Kodaň podlehl v odvetě na hřišti Atlética Madrid 0:1. Arsenal sice překvapivě prohrál 1:2 se švédským Östersundem, o postup ale nepřišel. Lazio Řím bez větších problémů zareagovalo na prohru z úvodního zápasu na hřišti FCSB (0:1) a v domácím prostředí deklasovalo rumunského soupeře i díky hattricku Cira Immobileho 5:1.


Atlético rozhodlo o výhře v odvetě už v sedmé minutě, kdy Kévin Gameiro ránou zpoza vápna překonal gólmana Andersena, a madridský klub postoupil s celkovým skóre 5:1. Kodaň ještě nikdy neporazila klub ze španělské La Ligy.

Arsenal si ze Švédska přivezl pohodlný náskok 3:0, přesto se na domácím hřišti zapotil. V 22. a 23. minutě totiž hosté dvakrát překonali gólmana Davida Ospinu, konkrétně Hosam Aiesh a Ken Sema. Po změně stran ale "Kanonýry" uklidnil Sead Kolašinac.

Útočník Lazia Immobile prožívá nejúspěšnější sezonu v kariéře. Nastřílel v ní už 31 soutěžních branek a dnes se stal prvním Italem, který dal tři góly v evropské soutěži, od prosince 2007, kdy se čtyřikrát za Bayern Mnichov prosadil Luca Toni proti Arisu Soluň.

Neapol musela v Lipsku dohánět manko z prvního zápasu (1:3) a povedlo se jí duel zdramatizovat. V 33. minutě otevřel skóre ve prospěch hostů Piotr Zieliňski a čtyři minuty před koncem zvýšil Lorenzo Insigne. Kýženou třetí branku ale svěřenci Maurizia Sarriho nepřidali a v soutěži končí.

Bergamo vedlo nad Dortmundem od 11. minuty zásluhou Rafaela Tolóie, v závěru ale vyrovnal z dorážky střídající Marcel Schmelzer a díky tomu Borussia postoupila s celkovým skóre 4:3.

Soupeř Viktorie Plzeň v boji o 11. místo v koeficientu UEFA a s tím možný přímý postup do Ligy mistrů pro šampiona české ligy Salcburk vyhrál 2:1 nad San Sebastianem a v soutěži též pokračuje. Na Dabburův gól sice ještě zareagoval obránce hostů Navas, právě střelec branky ale dostal v druhém dějství červenou kartu a postup rakouského klubu stvrdil z penalty Valon Berisha.

Dál jde také Zenit Petrohrad, který dotáhl jednobrankové manko z prvního duelu a doma Celtic Glasgow porazil 3:0. Skotský celek neudržel čisté konto na hřišti soupeře v hlavní fázi Evropské ligy od listopadu 2009. Na páteční los osmifinále se mohou těšit též Dynamo Kyjev, Lokomotiv Moskva, Sporting Lisabon, Lyon, AC Milán, Bilbao, Marseille a CSKA Moskva, který postoupil už ve středu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud