11. října 2018 • 15:29

Další fázi MS volejbalistek doplní Nizozemsko, USA a Japonsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky Nizozemska, USA a domácího Japonska si zajistily postup do další fáze mistrovství světa a ve dvou čtvrtfinálových skupinách doplnily Srbsko, Čínu a Itálii. Mimo boje o medaile zůstaly sedminásobné šampionky Rusky a také Brazilky, olympijské vítězky z Londýna i Pekingu.


Brazílii nestačila k postupu výhra 3:2 nad domácím výběrem, neboť potřebovala zvítězit bez ztráty setu. Rusko podlehlo 1:3 Číně, takže mu nepomohla ani stejná porážka Američanek s Itálií. Italky tak zůstaly jediným dosud neporaženým týmem šampionátu a jsou na nejlepší cestě, aby navázaly na dosud jediné zlato z MS z roku 2002.

K výhře nad obhájkyněmi titulu Italky 33 body včetně tří es nasměrovala Paola Egonuová, Miryam Syllaová jich přidala 22. Z amerického týmu zněly na adresu soupeřek jen slova chvály.

"Klobouk dolů před Itálií. Hrály perfektně a disciplinovaně zejména na bloku. Zato my jsme určitě nepředvedly nejlepší hru," řekla středová hráčka Foluke Akinradewová. Trenér Karch Kiraly chválil i svého kolegu na italské lavičce Davide Mazzantiho.

"Hrají tady vážně výborný volejbal. Respektuji Davideho práci. My jsme dneska zklamaní, ale volejbal hrají lidské bytosti, které nejsou perfektní, bohudík," řekl legendární volejbalista Kiraly, který před čtyřmi lety Američanky dovedl poprvé ke světovému titulu.

Stejně bodů jako Syllaová zaznamenala Nizozemka Lonneke Sloetjesová při výhře 3:0 nad Srbskem, jež se znovu muselo obejít bez zraněné hvězdy Tijany Boškovičové. Bez ní Srbky po sedmi výhrách v řadě dvakrát prohrály.

Los následně rozhodl o tom, že ve skupině G se o dvě postupová místa do semifinále utkají Itálie, Japonsko a Srbsko a ve skupině H Nizozemsko, Čína a americké obhájkyně. Pokračovat se bude po dvou dnech volna v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud