Adam Nenadál
30. listopadu 2014 • 06:00

Tučňáci vs. Leonidas a rekordožrout Messi #takurcite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | Přiznám se: zkusil jsem nezařadit do pravidelného přehledu sportovních tweetů pomalu končícího týdne žádný, který by zmiňoval Lionela Messiho a jeho rekordní gólový zápis v Lize mistrů. Zajímalo mě, jestli to #takurcite tzv. „ustojí“. Ale celý blog pak vypadal... tak trochu bezgólově. A tak jsem nakonec podlehl. Messi je zkrátka fenomén, před nímž nelze uniknout: úterní noc patřila právě jemu.



Dnešní pokračování #takurcite má pořadové číslo 86 a přináší komentovaný přehled zajímavých a vtipných tweetů se sportovní tematikou, které se objevily během uplynulého týdne. Příjemnou zábavu!

Vychytat tři stovky vítězných zápasů v NHL? Pro Fleuryho jistě báječná vizitka. Spíš mě ale zajímá, co by si počaly hokejové kluby z celého světa, kdyby nevznikl film 300: Bitva u Thermopyl. Jeho grafické ztvárnění bylo (a jistě bude) v hokejovém prostředí vykradeno nesčetněkrát – a už to začíná být nuda. Co zkusit jiný film? Do kin teď vtrhnou třeba Tučňáci z Madagaskaru...

„Jsem velmi zklamán rozhodnutím v případu Mikea Browna z Fergusonu,“ tweetoval jako obvykle diplomatický a slušný Magic Johnson, za jeho slovy je ale cítit vztek. Aktivní hráči NBA, jako třeba Mario Chalmers, Steve Nash nebo Matt Barnes, už se na Twitteru tak zpátky nedrželi. Po rasistické kauze bývalého majitele Clippers Donalda Sterlinga jsou basketbalisté na podobná témata citlivější než kdy jindy a je nad slunce jasnější, že spravedlnosti v Brownově případě učiněno zadost nebylo.

David Pastrňák, další český nováček, zasáhl do dění v NHL. Tak ať ten sen trvá co nejdéle, a ať se časem změní v příjemnou realitu!

Ano, úterní noc na Twitteru patřila „rekordožroutovi“ Messimu. Někdy vydá jedna jednoduchá tabulka za tisíc slov...

...a někdy vydá jedna – s prominutím – prdel (v tomto případě vlastně dvě) za tisíc analýz.

„Vždycky jsem říkal, že Dražen Petrovič byl nejlepší trojkař, jakého jsem kdy viděl,“ složil vyhlášený ostrostřelec Reggie Miller poklonu legendárnímu chorvatskému basketbalistovi. „Ale když pozoruju Stepha Curryho, začínám to přehodnocovat,“ přidal vzápětí ještě hlubší poklonu pro současného vládce trojkařů NBA. A je to pravda: pozorovat Curryho při střelbě je pro basketbalové labužníky slast. Rychlá střela, dokonalé zápěstí, ukázkový oblouk... Opticky to vypadá, že Curry sází jednu trojku za druhou bez větších obtíží – a tak se vždycky pozná velký hráč.

Připojujeme se i my všichni v redakci deníku Sport a serveru iSport!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud