Adam Sušovský
19. listopadu 2015 • 22:00

Kauza Bartošák? Může to být výmysl, ale vidina NHL se vzdálila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle snad ani nemůže být pravda. Kdo Patrika Bartošáka poznal, nemůže tomu uvěřit. I já patřím mezi ně. Navenek působil vždy jako sympatický, velmi vyrovnaný člověk. Cestu na vrchol si vydřel a toužil po tom, prorazit do NHL. Měl k tomu výborně nakročeno, ale teď je celá tvrdá dřina v háji.



Napadení, škrcení, vyhrožování zabitím. Obvinění, jež se na jeho hlavu snesla, rozpoutala obrovský skandál. Jsou velmi vážná. Místo toho, aby Bartošák dělal dojem a bojoval o místo v prvním týmu NHL výkony v brankovišti, uřízl svému klubu aférou z osobního života pořádnou ostudu.

Pokud dívka jen zlomek z toho, co tvrdí, u soudu prokáže, není co řešit. Pro Bartošáka to bude v zámoří znamenat konec. Ve Státech se s gólmanem párat nebudou. Vězení, vyhoštění ze země, návrat do Evropy. I takový scénář je teď ve hře.

Jasně. Taky může být vše jen výmysl. Třeba je talentovaný brankář opravdu jen obětí vypočítavé dívky s touhou po penězích. Jenže i za to, že se takovými lidmi vůbec obklopuje, si může jen on sám. Ať už tenhle smutný příběh dopadne jakkoliv, vidina NHL se Bartošákovi vzdálila.

Těžko by se teď mohl někdo divit, kdyby vedení Kings rázně zakročilo a s gólmanem se rovnou teď, nebo hned po sezoně rozloučilo. Po aférách hokejistů Vojnova, Stolla a Richardse takové výstřelky tolerovat nebude. Logicky. A Bartošák měl tohle vědět.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud