Alois Hadamczik
18. října 2021 • 14:00

Česko na Spartě ocenilo Jágra. Kladno nespadne a nepůjde ani do baráže

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ALOISE HADAMCZIKA | Přes čtrnáct tisíc lidí se přišlo v neděli podívat na Jardu Jágra do O2 arény. Měl jsem radost i za něj. Jágr je pořád obrovská persona. Jaký to byl v NHL hráč, všichni víme a nikdy nezapomeneme. Ale jakou osobností je i teď, to tedy klobouk dolů. V únoru mu bude padesát let a přijde na něj skoro plná hala. Jen se ukazuje, jak mu naše republika dává velké uznání za to, co v životě dokázal. Zvlášť pro kladenské fanoušky to musel být v neděli velký svátek.



Jágr v létě sestavil úplně nový tým, který potřebuje čas, než si sedne. To se vám nepodaří hned, chvíli si ten proces vyžádá. Ale jde jim to nahoru. Už ve čtvrtek s Kometou byli Rytíři blízko vítězství, v neděli vyhráli na Spartě. Kladno tam předvedlo obrovský výkon, porazit domácí Spartu je obtížné. Zvlášť, když jste v tabulce předposlední. Ale jim to vyšlo. Jednoznačně se zvedají.

Musím se zmínit i o Tomáši Plekancovi, strašně charakterní kluk a pořád vynikající hráč. Dlouholetá persona nároďáku, kdykoli to bylo jen trochu možné, tak přijel na mistrovství světa. A pokaždé podal velmi dobrý výkon. Je to srdcař každým coulem, Kladnu odvádí neocenitelné služby. Má novou rodinu, dojíždí na Kladno, na zápasy do Chomutova, klobouk dolů před ním. Od těch dvou se ostatní učí nejenom hokej, ale i přístup, ryzí profesionalismus.

Jen je škoda, že za Kladno nehrají kluci, co by věkově patřili do dvacítky. Krásně by mi tam seděli ve čtvrté lajně, v týmu by měli skvělé mentory a jejich kariéra šla postupně nahoru. Mnohem raději bych svazový projekt viděl

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud