André Reinders
28. srpna 2021 • 18:33

Muradov vs. Meerschaert? Když Mach neudělá chybu, nemůže prohrát

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG ANDRÉHO REINDERSE | Gerald Meerschaert je pro Machmuda Muradova velmi dobrým soupeřem. Vzhledem k tomu, že už má v UFC jméno. V Americe je opravdu známý, dokonce drží rekord pro nejvíce submisí ve své váze. Takže dobré jméno a pro Macha i stylově výhodný protivník. Byť by se mohlo zdát, že 24 ukončení na submisi znamená hrozbu, myslím si, že Meerschaert nemá dostatečně kvalitní wrestling, aby Muradova vůbec dostal na zem. On má totiž skvělý pohyb, takže je složité ho vůbec dostihnout.



A pokud Macha někdo může ohrozit, tak nějaký silově dominantní, atletický wrestler, což Američan není. Takže souhlasím s komentářem trenéra Petra Knížete, že pokud Muradov neudělá chybu, tak souboj nemůže prohrát. Meerschaert by se měl snažit přetlačovat se na kleci, aby Macha trochu unavil, případně mu okopávat nohy, aby zpomalil. Pak si musí připravit nějaký kvalitní strh, ideálně, když bude mít soupeře zády na pletivu.

Ale Muradov má kvalitní wrestling a z toho mi vyplývá, že se Američanovi nepodaří jej na zem dostat.

Nemyslím si, že zápas bude mít moc rychlý průběh. Netuším, s jakou taktikou nastoupí Mach do tohohle duelu, z jeho minulých představení v UFC se však dá odvodit, že si soupeře hodně načítá pohybem. Postupně ho unaví, a když jej protivníci nemohou dostihnout, začnou dělat chyby, čímž se otvírá cesta, aby trefi l nějaký razantní úder, kterým rivala knockoutuje. Věřím, že i Meerschaerta ukončí KO nebo TKO, ale tipoval bych, že až ve druhé polovině zápasu.

Výhra pro něj sice asi nebude znamenat výrazný posun v žebříčku, ale je dobré, že bojuje na hlavní kartě. Bude proto hodně vidět, což je zejména v Americe důležité. Navíc, jak už jsem uvedl, má známého soupeře. 

Muradov se v UFC pohybuje systematicky dobře. Umí na sebe navázat lidi a vytvořit si dostatečný zájem a podporu. Vedení organizace ví, že má velký dosah, především v postsovětských státech. Takže ho chtějí budovat, čemuž odpovídá i výběr soupeřů. Má možnost postupně se seznámit s fungováním UFC na velkých turnajích a probojovávat se nahoru v žebříčku.

Sám říkal, že dalšího soupeře už by chtěl z top patnáctky, a tam už to bude náročnější. Možná trochu křest ohněm, ale díky tomu, že si cestičku vyšlapává takhle pomaličku, to bude mít jednodušší.

Už sice nebude zvedat v UFC českou vlajku, ale částečně ho chápu. Vedení totiž tlačí zápasníky, aby nastupovali pouze s jednou vlajkou, a je jasné, že jako rodilý Uzbek zvolí tu uzbeckou. Navíc tím možná trochu vyjadřuje rozhořčení, že mu stát nechce udělit české občanství, přestože tu už několik let žije.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud