Hynek Preisler
18. prosince 2014 • 14:20

Liberecká sázka na ostřílenou dvojici? Kotrmelec podle Karla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec vsadil na zkušenost, když angažoval dva ostřílené trenéry Jiřího Kotrbu s Josefem Csaplárem. Nemusí to být špatný tah, přestože Kotrba trénoval naposledy v roce 2011. Na druhou stranu má zkušeností na rozdávání, takže to dává logiku. Csaplár zase fotbalu rozumí jako málokdo v Česku. Na jaře se to může ukázat jako velmi prozíravý krok.



V lize zběhlí trenéři se úplnému nováčkovi s boji o záchranu budou hodit. Zdá se, že se oba vhodně doplňují. Podobně jako již jednou u Nisy Ladislav Škorpil právě s Josefem Csaplárem. A bylo z toho jedno z nejúspěšnějších období v historii klubu. Co je však zarážející, je samotný výběr trenéra. Ten se volí podle mnoha kritérií.

Klub si – zjednodušeně řečeno – řekne, jaký fotbal chce předvádět, s jakým koučem a hráči ho chce hrát. Jenže podle informací Sportu ještě v úterý vše směřovalo k tomu, aby se nástupcem odvolaného Samuela Slováka stal trenér juniorky David Vavruška.

O 24 hodin později klub oznámil, že vybral Kotrbu s Csaplárem. To je poměrně velký kotrmelec a obrat. Liberec tím znovu potvrdil, že je klubem jednoho muže. Ludvíka Karla...

Nové trenérské duo Liberce Jiří Kotrba a Josef Csaplár na tribuně Slovanu.Foto ČTK/Radek Petrášek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud