Ivan Kopecký
Premium
9. dubna 2018 • 15:50

Do Plzně psychologa. Proti Spartě poznáme, co jsou její hráči zač

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň na jaře vyhrála jediný ze sedmi ligových duelů. Na tým, který suverénně proplul podzimem, sedla těžká výkonnostní deka. Čím to, že se Viktorii najednou vůbec nedaří? Expert deníku Sport a trenér Ivan Kopecký vidí příčiny zejména ve hře dozadu, kde citelně schází zraněný stoper Lukáš Hejda. Západočeši by si podle něj také měli vyčistit hlavu, kam se jim vkrádá čím dál víc pochybností. Klidně za pomoci psychologa. Souhlasí s tezí, že v klubu čekají na osudový duel se Spartou, který špatné jaro může zlomit a nasměrovat tým k vytouženému titulu. Přečtěte si celý Kopeckého komentář pro deník Sport.



To jsou paradoxy! Na podzim byla Plzeň neporazitelná, zato teď schytala pět gólů na Bohemians a zaslouženě odjížděla s debaklem. Už první poločas byl parádní reklamou na fotbal, šest gólů během úvodních pětačtyřiceti minut je v české lize příjemná výjimka.

Přiznám se vám, že jsem byl hodně zvědavý na sestavu Plzně. V poslední době byl určující postavou její obrany Lukáš Hejda, jenž ale kvůli zranění znovu chyběl. Říkal jsem si, že to bude pro Viktorii problém, což se potvrdilo.

Aby Plzeň dostala pět gólů? To se jen tak nevidí. Na druhou stranu to nebylo až takové překvapení, Viktoria napáchala hodně chyb. Viz stoper Tomáš Hájek: prohraje souboj v šestnáctce, odevzdá míč soupeři a je z toho gól.

Některé branky padly víceméně z jednoho dotyku, zbytek týmu nechal gólmana Aleše Hrušku ve štychu. Za góly nemohl. Plzeňská obrana teď vyloženě hoří, což bylo vidět i před týdnem na Baníku: ač to skončilo 0:0, soupeř měl pár zajímavých šancí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud