Ivo Pospíšil
12. srpna 2015 • 13:50

V Brně budou cílit na Haniku. Dravec může okořenit jubileum

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále není jasné, zda jubilejní 50. ročník MotoGP v Brně nebude i poslední. Finanční trable mezi českými představiteli a Dornou ale zatím nechce stranou… tím sportovním tahákem chystané GP jsou vedle Valentina Rossiho (útočícího na desátý titul) čeští dravci z Moto3. Jak Jakub Kornfeil, tak Karel Hanika čekají na první stupně vítězů. Bylo by příhodné, kdyby se jim to podařilo doma.



V roce 2013 tu vyhrál v závodě Red Bull Rookies Cupu a vloni tu během prvního startu v kubatuře Moto3 dojel na bodované příčce. Letos se zatím Karel Hanika po sérii pádů a drobných chyb hledá, kde ale jinde by měl větší šanci prolomit čekání na stupně vítězů, než v Brně, kde to zná.

Právě jeho snaha bude spolu s Jakubem Kornfeilem největším českým tahákem.

Hanika letos doplácí hlavně na různá zaváhání a fakt, že často nedokázal udržet tempo se zbytkem pole po celý závod. Již dvakrát startoval z první řady, dvakrát ale poté skončil mimo první sedmičku. I díky tomu je v pořadí MS až šestnáctý i když mohl (a měl být) výš.

Na druhou stranu ve vřavě pilotů se zatím stále učí a hledá úplnou jistotu. Kde jinde, než doma by ale měl teď být tím lídrem. V Brně zná na okruhu každý kout, ví kde zaútočit i kde se držet zpět.

Pokud má mít letos největší šanci na pódium, pak je to právě tady.

Stejnou výhodu s ním může sdílet i jeho krajan Jakub Kornfeil, který už čeká na stupně vítězů přes sto závodů…

Dalším tahákem navíc bude i střet v MotoGP (kam se po zranění vrací Karel Abraham), kde šestatřicetiletý Valentino Rossi útočící na desátý titul bude odrážet španělskou smečku Jorgeho Lorenza a Marca Márqueze, který už byl vloni touhle dobou takřka jistým šampionem

V Brně se tedy schyluje k bouři, která letos bude mít spoustu nábojů a příběhů. Už jen proto by byla škoda, kdyby tenhle poslední jubilejní padesátý ročník byl kvůli finančním tahanicím i poslední…

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud