Ivo Pospíšil
28. října 2016 • 15:33

Trpělivost, sezona je dlouhá. Satoranský musí čekat na šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Satoranský musí být trpělivý. Čekat na svou šanci. Před čtyřmi lety byl draftovaný jako číslo 32, je „tím klukem z Evropy“, na jeho pozici hraje jedna z hlavních hvězd NBA (John Wall) a další zase Washington podepsal před sezonou na 22,1 milionů dolarů (Bradley Beal). Nejen on tak musí být trpělivý. Stejně i jeho fanoušci.



Po přípravě, kdy dostával spoustu prostoru, mohl být sice první duel studenější sprchou, ale cesta k vybudování renomé je dlouhá a chce čas.

V NBA se nic neuspěchá. Sezona je tu dlouhá, zápasů mraky, cestování kvanta a nikdo nezaručuje ani ústředním hvězdám, že ji odehrají bez únavy a zranění (navíc Wall s Bealem jsou na ně pověstně náchylní). Až v dalších dnech či týdnech dostane český basketbalista větší prostor, budou to pro něj teprve klíčové chvíle v bitvě o renomé.

Tímhle prvním utkáním nic nezkazil. Ani nemohl. Dostal prostor, jaký dostal a předvedl v něm maximum, co se dalo. Spolehlivostí a dirigentskými schopnostmi jen navázal na přípravu a vyslal další signál trenérovi, že se případně nemusí případně bát dávat mu větší prostor i v jiných fázích zápasu. I když je tím nováčkem a draftovanou dvaatřicítkou.

Třeba ho vyslyší už v dalším duelu. Jen být trpělivý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud