Jakub Dvořák
21. července 2022 • 21:35

Ze silné stránky slabina. Zapomněla Sparta při Priskeho drilu na útok?

Vstoupit do diskuse
21
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by se od posledních zápasů Sparty nic nezměnilo. Poměrně slušná defenziva, pár šancí, ale gólů pomálu. Ovšem čtvrteční duel proti norskému Vikingu se hrál na Letné a nikoliv na soustředění v Rakousku. Rudí v ofenzivě znovu nepřesvědčili, což se jim v konečném důsledku může šeredně vymstít.



Největší bolest Sparty před startem této sezony? Překvapivě nikoliv defenziva, která ji sužovala v minulých měsících, ale mdlý útok. Letenští v posledních čtyřech zápasech (Rijeka, Wolfsberg, Paksi, Viking) vstřelili pouhé tři branky. Z toho jednu dokonce z penalty...

Trenér Brian Priske se netajil tím, že v přípravě hodlal zapracovat na defenzivě. Týmu navíc ordinoval koňské dávky, aby zvládal jeho vyžadovaný náročný způsob hry. A útok? Zdá se, že šel trochu stranou. Jako by noví lidé v klubu spoléhali na velkou kvalitu ofenzivních hráčů.

Svádí to k tomu, že?

Vždyť management přivedl bombera Jana Kuchtu, na křídlech se prohání český a slovenský reprezentant a natisknout desítku na dres si nechal Adam Karabec, jenž měl zastoupit Adama Hložka.

Jenže proti hlubokému bloku, ve kterém Viking srdnatě bránil, nenašla zvučná jména s energickou zálohou za zády žádnou skulinu. Neměla nápad. A když po standardních situacích nepropálili brankáře Gunnarssona ani Dávid Hancko s Tomášem Wiesnerem, byla drtivá převaha Sparty k ničemu.

Silná stránka druhého nejofenzivnějšího celku minulé sezony (72 branek) je nyní rázem problém. V tu nejméně vhodnou dobou. Pražané pojedou do dalekého Stavangeru na umělou trávu hrát o přežití v soutěži. Takový začátek si dánsko-český realizační tým určitě nepředstavoval.

Sparťanské koncepce? Chtěl bych vidět větší klubovou politiku, říká Podaný
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
21
Články odjinud


Články odjinud