Jakub Hlaváč
30. října 2014 • 10:01

Voráček může dominovat celé NHL. Pokud bude sám chtít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobře, pořád jsem jenom na začátku dlouhé sezony. Přesto ten pohled potěší. Český hráč na třetím místě kanadského bodování NHL. Jakub Voráček. Útočník Philadelphie změnil své myšlení. A konečně může být superstar.



Vždycky v něm byl obrovský potenciál. A jeho šéfové trochu smutně říkali – může být naprosto dominantním útočníkem. Pokud on sám bude chtít. Dlouho byl Jakub Voráček klenotem, který na výstavách odmítal zářit.

Všichni viděli, jak moc je šikovný, fyzicky disponovaný. Jenže nikdy to nedokázal naplno využít, udržet si konstantní formu po celý ročník. I proto se ho v roce 2011 zbavili v Columbusu. Svůj největší talent pustili do Philadelphie, protože nevěděli, jak ho rozvinout.

Mladý forvard si navíc dokázal užívat života, jeho body mu ke spokojenosti stačily. Možná tolik neuvažoval o tom, že by jich mohlo být víc. Daleko víc. V létě ovšem leccos ve svém uvažování zřejmě změnil.

Nasadil na dietu. Nepříjemná věc. Už jenom to, že ji začnete dodržovat, však o něčem svědčí. Chcete být lepší. Jste ochotni za to zaplatit určitou cenu. Voráčkovi se tahle investice zatím vyplácí náramně. Podle všeho posunul své uvažování.

V pětadvaceti letech už má za sebou v NHL šest sezon. Sedmá může být průlomová, může ho posunout mezi absolutní špičku. Ve Flyers k tomu má navíc ideální podmínky. Dostatek prostoru, centra mu hraje skvělý Claude Giroux. Na tom se dá stavět.

Takže. Ano, jsme teprve na začátku. Ale vůbec by mě nepřekvapilo, když by se Jakub Voráček v elitní desítce udržel až do konce základní části. Mělo by mu k tomu stačit 80 bodů. A nasbírat je rozhodně v jeho silách.

Pokud on sám bude chtít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud