Jakub Hlaváč
28. prosince 2017 • 22:53

Sparta našla svého bájného hrdinu. Nezkrotný Jarůšek není jen stroj na góly

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív si naúčtoval hattrick, pak ještě poslal krásnou žábou do samostatného úniku šéfa Jaroslava Hlinku. Tohle byl večer Richarda Jarůška. Ve čtvrtek to byl on, kdo Spartu dotáhl k výhře 3:0 nad Libercem. K tuze důležité výhře. Je jejím novým hrdinou. Lídrem.



Vzali si ho na rozhovor o první přestávce. A moderátor Jarůškovi položil běžnou otázku: „Při vašem gólu jste stál v pravou chvíli na pravém místě, že?“ Hrdina duelu se usmál. „Opravil bych vás. Stál jsem přesně tam, kde jsem stát měl.“

Takový je. Sebevědomý. Svůj. A taky nezkrotný. Pro některé trenéry, pro některé spoluhráče. Ale ve Spartě především pro soupeře. Je to on, kdo Pražany táhne z díry, kdo dává vítězné góly. Z devíti takové byly čtyři. Dalším zařídil alespoň prodloužení v Chomutově.

„Vůbec to není tak, že bych teď chodil do zápasů s tím, že nějakou branku dám. Chodím tam s tím, že budu pořádně bránit a pomůžu týmu. Tým pak pomůže mně,“ popisoval po střelbě do libereckých Tygrů.

Ne každý člen jeho kabiny by vám to potvrdil. Čas od času musí spoluhráči za svého tahouna zatáhnout zpátky, vypomoci mu. Čas od času si na to postěžují. Ale i oni musí vidět, že číslo 96 je momentálně jejich spásou. Musí respektovat, že ne každá klička mu vyjde. Že ne vždy nahraje.

Jarůšek totiž nedává jen góly. Umí zvednout emoce. Dostat se pod kůži soupeři. Rozpumpovat ztuhlé publikum. Umí trefit efektní hit, umí zahodit rukavice a postarat se o sebe i o své spoluhráče. Tohle lid miluje. Tohle ten sparťanský už nějakou dobu postrádal.

Trenér František Výborný dal tomuhle chlapovi první šanci v extralize. Přivedl si ho do Mladé Boleslavi, uměl mu otěže přitáhnout i povolit. Byla z toho pozvánka do reprezentace, lukrativní smlouva v Hradci Králové.

Jarůšek teď svůj vděk dává najevo. A splácí ho. „Vždyť trenér byl jedním z důvodů, proč jsem si Spartu vybral. Věděl jsem, že tady dostanu prostor. Věděl jsem, co mě čeká. To v mém rozhodování hrálo vekou roli,“ připomínal i ve čtvrtek večer.

Sparta potřebuje, aby si tuhle formu udržel. Aby ji ještě o pár příček vytáhl. Protože v jejím dresu je to on, kdo momentálně září večer co večer. Na koho se vyplatí chodit.

Sparta - Liberec: Kat Liberce! Jarůšek vstřelil v dnešním zápase hattrick, 3:0
Video se připravuje ...

Sparta - Liberec: A znovu on, Jarůšek přidal další gól zápasu, 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud