Jakub Konečný
12. prosince 2014 • 01:45

Sparta učinila v Bernu objev. Světe, div se, Lafata je nenahraditelný!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Albert Einstein v Bernu objevil teorii relativity a důležité poznání učinila ve švýcarské metropoli i fotbalová Sparta. Bez svého kapitána Davida Lafaty a jeho gólů je český šampion poloviční a na vysoké ambice může předem zapomenout.



Jasně, nahradit chlapíka, který za podzim nastřílel 25 branek, je velmi těžké zadání. Nicméně způsob řešení, jaký předvedla Sparta na umělé trávě v Bernu, budil střídavě smích a soucit.

V základní sestavě místo Davida Lafaty nastoupil Tomáš Přikryl. Věčný talent si tuto roli vyzkoušel před týdnem v poháru proti Příbrami a obstál, dokonce skóroval. Jenže Bern není Příbram, od stoperů Young Boys odlétával malý střízlík jako jiskry od kotoučové pily a když mu Pavel Kadeřábek předložil gólovou přihrávku, ve skluzu míč minul.

Místo Přikryla pak přišel na hřiště Tiémoko Konaté, jenže když ho do šance poslal zmatený domácí obránce, počínal si tak nesoustředěně, že ani nevystřelil. A podobně tristně vyzněly i výkony Patrika Schicka a Romana Bednáře, kteří střídali v samém závěru, kdy už Sparta zoufale šturmovala.

Pod největším tlakem se po dalším podzimním krachu ocitne trenér Vítězslav Lavička, nicméně fakt, že český mistr chce spasit svou duši s vyhaslým veteránem, který se ani nedostane do hlavičkového souboje, a opravdu nezkušeným mladíkem, je špatná vizitka vedení, které útočnou řadu přes sezonou plnou velkých výzev dostatečně neposílilo.

To musí před jarem bezpodmínečně napravit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud