Jakub Konečný
25. října 2016 • 14:13

Měl být Konaté překvapivým tahem Sparty v Plzni? ANO, opomíjení je luxus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tiémoko Konaté nechal Spartu sobecky ve štychu, když si v citlivé fázi sezony bláhově zkusil vytrucovat přestup do Steauy Bukurešť. To je vážný prohřešek, za který si legionář z Pobřeží slonoviny bezesporu zasloužil pořádně mastnou pokutu i vyřazení z kádru.



Na druhou stranu – Konaté nikoho nezabil, udělal jen mimochodem přesně to, co krátce před ním podobný výtečník Jughurta Hamroun právě Steaue. V Hamrounově případě to přitom vedení Sparty nevadilo, dokonce se pokusilo hráče s takovým morálním profilem získat.

Konaté se za svůj úlet omluvil spoluhráčům i fanouškům, seká dobrotu a v dresu juniorky, do které byl přeřazen, podává stabilně kvalitní výkony. A jelikož je mimo kádr českého vicemistra už patnáct zápasů, svůj trest si už odseděl, a má tak jako každý právo na druhou šanci.

Smutek obránce Sparty Michala Kadlece po prohře v Plzni
Smutek obránce Sparty Michala Kadlece po prohře v Plzni

Jenže zástupci ultras Sparty, stejně jako třeba prozatímní trenér David Holoubek, si Konatého návrat do kabiny áčka nedokážou představit, za nepřijatelný jej údajně považují i někteří klíčoví hráči. Těžko říct však kteří, vždyť v posledních týdnech nastoupili s Konatém za juniorku například Ondřej Zahustel, Costa, Josef Šural, Daniel Holzer či Matěj Pulkrab, a neměli s tím problém.

Jelikož Sparta odmítla uvolnit Konatého na hostování do Liberce, nedává její současný postoj smysl. V situaci, kdy je pátá, na čelo tabulky ztrácí sedm bodů a má přeplněnou marodku, je opomíjení Konatého luxus, který si zkrátka nemůže dovolit.

P. S. Juniorka Sparty včera porazila díky Konatého hattricku Plzeň 5:3.

POLEMIKA: Měl být Konaté překvapivým tahem Sparty v Plzni? NE, tým je víc ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud