Jakub Konečný
23. července 2017 • 04:55

Trenéři i posily z ciziny. České jádro Sparty ztrácí své historické postavení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak si na Letné povede početný realizační tým vedený italsko-řeckým duem a jak se prosadí deset zahraničních posil, je zatím ve hvězdách. Jasné naopak už nyní je, že David Lafata a spol. ztratí v mezinárodní kabině své výsadní postavení, které českým fotbalistům ve Spartě historicky patřilo.



Začalo to početným realizačním týmem, kterému šéfují Ital Andrea Stramaccioni s Řekem Leonidasem Vokolosem, a v němž kromě nich dělají odborníci dalších tří národností.

Stramaccioni sliboval, že se začne učit česky, ale k tomu už v podstatě nemá důvod. Vzhledem k masivnímu posilování hráči s cizím pasem se čeští fotbalisté ve Spartě pomalu stávají menšinou – a budou to právě oni, kdo se budou muset přizpůsobit. Komunikace v angličtině je přitom jen začátek a první krok.

Mnohem důležitější je, že David Lafata a spol. ztrácejí v týmové hierarchii pozice, které se zdály být ještě před pár měsíci neochvějné. Čeští fotbalisté nejsou (až na výjimky) ti, na kterých by měla Stramaccioniho Sparta stát, spíš je každým dnem jasnější, že budou postupně odstavováni na druhou kolej.

S každou další zahraniční posilou význam tuzemských fotbalistů na Letné klesne o znatelný dílek níž. A skončí to třeba i tak, že nakonec bude jen zcela marginální.

I to je jeden z vedlejších efektů sparťanského rozmarného léta.

Andrea Stramaccioni při generálce Sparty proti Vitesse Arnhem
Andrea Stramaccioni při generálce Sparty proti Vitesse Arnhem

Stramaccioni: Základní sestava? O devíti místech mám jasno
Video se připravuje ...

Dúbravka: Ještě si to sedá, forma snad bude stoupat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud