Jakub Konečný
21. května 2018 • 04:55

Šádek ukázal "kulturu", ale "S" se musí poučit. Jak dlouho Plzeň vydrží?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Plzeň je hlavní město České republiky fotbalu, tak to je a tak to bude!“ Zatímco během sezony je Adolf Šádek jako pěna, po zisku pátého mistrovského titulu se generální manažer Viktorie Plzeň už tradičně odvázal. Slavii a Spartu počastoval rozjívený funkcionář vulgárními útoky, které jen potvrdily, jak nízká kultura v českém fotbale panuje. Dá-li se o kultuře vůbec mluvit. V salvě nedůstojných a trapných ataků nicméně zanikl vzkaz z úvodu tohoto textu – a jím by se pražská „S“ měla zabývat především.



O tom, že je Plzeň českou fotbalovou metropolí, není možné pochybovat. Pátý ligový triumf během posledních osmi let mluví za vše. A vzhledem k tomu, že tentokrát znamená přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů, má zvlášť sladkou příchuť.

Právě kvůli vidině pokladu z Champions League dělaly loni v létě Sparta a Slavia psí kusy. Oba kluby investovaly stamiliony do enormně drahých zahraničních akvizic, na Letné to navíc podpořili angažováním italského trenéra Andrey Stramaccioniho s jeho početným štábem. Plzeň ve srovnání s počínáním pražských „S“ tehdy vypadala jako čučkař, šest posil stálo Viktorii úhrnem méně, než kolik dala Sparta za Tala Ben Chaima.

Pravá plzeňská tvář? Ani jedna

Jako klíčová změna se však nakonec ukázal návrat Pavla Vrby, který ve Štruncových sadech znovu potvrdil svou extratřídu. A pokud v plzeňských službách zůstane, je nadále zárukou kvality a jedním z klíčových aspektů, v nichž má čerstvý šampion před svými hlavními konkurenty náskok.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud