Jakub Konečný
24. října 2018 • 17:50

Malý velký muž na Bernabeu. Hrošovský bude Plzni scházet stejně jako Krmenčík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MADRIDU | Mohl být hrdinou strhujícího představení v Madridu – a nakonec se jím i stal. První velkou šanci sice Patrik Hrošovský neproměnil, ale druhou už ano, čímž udělal favorizovanému Realu ze závěru úterního utkání Ligy mistrů pěkný nervák. Byť se subtilní záložník na dně hluboké arény pomalu ztrácel, patřil k nepřehlédnutelným postavám zápasu. A opět připomněl, jak moc je pro Viktorii Plzeň důležitý. Přitom právě od něj začne očekávaná přestavba úspěšného týmu.



Může se lehce stát, že v zimě opustí Plzeň jak Michael Krmenčík, tak i Patrik Hrošovský. Výkonnost i věk na to oba mají, na nedostatek nabídek si asi taky stěžovat nebudou.

Možná si to někdo neuvědomuje, ale odchod záložníka s číslem 17 bude pro Viktorii stejně citelnou ztrátou jako ten Krmenčíkův. Slovenský reprezentant je totiž nositelem toho nejlepšího, co je pro herní projev českého mistra typické.

Ač nastupuje na pozici defenzivního záložníka, šestky, není to žádný primitivní bořič, naopak. Míče odebírá konstruktivně a účelně je distribuuje spoluhráčům, ze své pozice řídí celý tým. Navíc má elegantní styl, takže sledovat ho při práci ve středu pole je požitek. Vystřihuje piruety, mezi protihráči tančí jako baletka.

Vedení Plzně si za něj v předstihu pojistilo Pavla Buchu a Dominika Janoška, dva nadějné mladíky, kteří by Hrošovského měli nahradit.

Jenže Hrošovský je zkrátka nedílnou součástí plzeňské identity, a proto bude obhájci titulu moc chybět.

DEBATA SPORTU k zápasu Real - Plzeň: Plzeň si zasloužila bod, Real se bál o výhru
Video se připravuje ...

Sestřih LM: Real Madrid - Plzeň 2:1. Český mistr trápil favorita až do konce
Video se připravuje ...

Radost hráčů Viktorie Plzeň ze vstřelené branky proti Realu
Radost hráčů Viktorie Plzeň ze vstřelené branky proti Realu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud