Jakub Konečný
15. října 2020 • 17:54

Protest ultras na Staromáku? Správná myšlenka, ale ve špatný čas

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalo se čekat, že neklid ve společnosti způsobený pandemií COVID-19 a zejména neumětelským a ostudným způsobem, jakým se ji česká vláda snaží zkrotit, vyvolá reakci naštvané veřejnosti. Je tu, jako první se rozhodli dát najevo svou nespokojenost a hněv ultras fotbalových a hokejových klubů, na které vládní opatření dopadla obzvlášť tvrdě. Na svůj protest mají fanoušci plné právo, jen si na něj nevybrali zrovna nejvhodnější dobu.



Počty pozitivně testovaných na COVID-19 strmě stoupají, stejně jako čísla těžkých průběhů této nemoci, bohužel. A stejným tempem roste nervozita a frustrace ve společnosti, která je právem rozčarovaná z počínání svých lídrů a z toho, jak pandemii evidentně nezvládají.

Tvrdá jádra fanoušků fotbalových a hokejových klubů se rozhodla dát svou nespokojenost rázně najevo, na neděli chystají do Prahy na Staroměstské náměstí demonstraci proti „totalitním nařízením“ vlády, kterou ve dnech vrcholící koronakrize zosobňují především z cesty blekotající premiér Andrej Babiš a nový ministr zdravotnictví Roman Prymula, který kácí les a nijak se netají tím, že u toho budou lítat třísky.

Bez mrknutí oka tak Prymula zavřel i nejvyšší fotbalovou a hokejovou ligu, byť k tomu ani v jednom případě neměl relevantní důvod. Ve FORTUNA:LIZE se koronavirus díky pravidelnému prakticky testování nešíří, v extralize je zase naopak většina týmů už promořená a vůči nemoci má na nejbližší měsíce protilátky.

Fanoušci, kteří na stadiony už beztak nemohli, přišli vinou nelogického, nesystémového a nespravedlivého vládního befelu o svou zábavu vlastně už podruhé, a proto mají plné právo se pokojnou cestou proti němu ozvat. 

Jen s tím mohli ještě dva týdny počkat. Teď na to asi fakt není vhodný čas.

Fanoušci Sparty na zápase s Jabloncem
Fanoušci Sparty na zápase s Jabloncem

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud