Jakub Konečný
24. ledna 2021 • 20:34

Guľa zase vzývá bod zlomu. Tak snadné to však v Plzni nebude

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splněná povinnost, nic víc. Místo aby Plzeň oslabené Pardubice roztrhala na kusy, rozhodla o své upocené výhře dvěma góly s ofsajdovým cejchem v samém závěru utkání. „Důležité vítězství,“ kvitoval nicméně výsledek 2:0 trenér Adrian Guľa. „Můžeme se od něj odrazit.“



Už na podzim, když Plzeň doma rozstřílela nebohé Teplice 7:0, vyjádřil její trenér Adrian Guľa přesvědčení, že půjde o bod zlomu a tým začne opět vítězit.

Následoval debakl 0:4 na Slovácku a domácí porážka 0:1 se Slavií.

Po výhře nad Pardubicemi vzýval slovenský kouč momentum opět. Dá se to pochopit, Viktoria skutečně potřebuje nastartovat.

Ale výhra nad enormně oslabeným nováčkem, který hrál navíc dvě třetiny zápasů o deseti, vrátí hráčům sebevědomí jen sotva.

Pardubice se musely obejít bez tria Michal Hlavatý, Lukáš Pfeifer a Filip Čihák, které si zapůjčily právě z Plzně. Kvůli kartám však vypadl i Emil Tischler a ze zdravotních důvodů také Tomáš Solil a Jan Jeřábek, takže nováček musel postavit zcela novou a notně improvizovanou zálohu. Na jejím kraji například debutoval Dominik Kostka, čerstvá akvizice z třetiligových Zbuzan.

Ve 30. minutě navíc viděl červenou kartu stoper Martin Šejvl.

Přesto Plzeň zlomila odpor outsidera až v závěrečné desetiminutovce. Na poslední chvíli odvrátila další blamáž, nicméně problémy v její hře přetrvávají.

Tak snadno, jak by si Guľa přál, to ve fotbale nefunguje.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud