Jan Jaroch
15. ledna 2013 • 08:37

Hlavně v Austrálii přežít. To je úkol Kvitové kolo za kolem

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo nepočítá, že by mohla být Petra Kvitová při letošním Australian Open velkým faktorem. Na to je stav osmé tenistky světa, dramaticky ovlivňovaný astmatem, příliš špatný. A forma, jež s tím souvisí, má daleko k normálu. První zápas pod pražícím australským sluncem česká tenistka přebojovala, dvaatřicetiletou Italku Francescu Schiavoneovou zdolala ve třech setech 6:4, 2:6, 6:2.



Na dvorci Margaret Courtové ale také diváci viděli, jak rudá Kvitová mezi výměnami lapala po dechu, používala inhalátor proti astmatu. V závěru duelu se již zdálo, že je fyzicky na dně. Pokud by ji nepodrželo podání, kdo ví, jaký by byl konečný výsledek zápasu.

V něm se střetly tenistky, jež se hledají. I Schiavoneová rozjela sezonu mizerně, při zápase si po minelách nadávala italsky jako dlaždič. Vlastně se zdálo, že nebyla pro úvodní kolo tak špatným losem.

Handicapovaná Kvitová s ní měla i tak plné ruce práce. Ke cti jí nutno přičíst, že třetí set zvládla dobře, i pod vlivem ubývajících sil a dýchacích potíží víc riskovala a sem tam probleskly náznaky jejího dřívějšího tenisu.

Ve čtvrtek, až nastoupí do 2. kola proti ambiciózní levoruké Britce Lauře Robsonové, má teploměr šplhat přes 40 stupňů. Pořadatelé by Češce prokázali velkou milost, pokud by ji nasadili na kurt hned dopoledne nebo až jako poslední zápas programu. Nelze ale moc věřit, že tomu tak bude.

Kvitová se musí připravit na pekelnou výheň a nepříjemnou soupeřku. V obou případech bude laťka o stupínek výš než dnes.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud