Jan Jaroch
8. listopadu 2014 • 04:30

Pozor na Němky. České tenistky čeká nejtěžší finále ze všech

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná až přehnaný optimismus je cítit z českých fanoušků. Třetí fedcupový titul za poslední čtyři roky už vidí doma. Tyhle úvahy jsou víc než předčasné. Ač soupeřky z Německa nevypadají na první pohled tak hrozivě jako moskevská finálová mise z roku 2011, či souboj s bývalými světovými jedničkami Ivanovičovou s Jankovičovou o sezonu později, zdání klame. České tenistky čeká možná nejtěžší finále ze všech. A jeho výsledek visí víc ve vzduchu, než by si hodně lidí bylo ochotno připustit.



Žebříčkově čelí Petra Kvitová a spol. nejsilnějším soupeřkám, které kdy ve finále potkaly. Angelique Kerberová je desátá, Andrea Petkovicová čtrnáctá. V záloze je servismanka Sabine Lisická připravená zaskočit za letos ve Fed Cupu neporažené duo svých krajanek. Německý tým není jen silný, je také široký.

Kerberová letos vyhrála všechny čtyři fedcupové zápasy. Podsaditá levačka, agresivnější forma běhavé Caroline Wozniacké, už přes měsíc nehraje zápasy a chystá se jen na pražský víkend. Čekají ji životní duely a nehodlá zklamat. Šafářová ji neporazila nikdy, Kvitová nad ní vede sice 3:2, čtyři zápasy se však rozhodovaly až v posledním třetí sadě.

Duše týmu Petkovicová se naladila na Turnaji šampionek v Sofii na vítěznou vlnu, letos ve Fed Cupu dokázala zaskočit obě týmové jedničky Dominiku Cibulkovou i Sam Stosurovou. Na okruhu WTA letos dvě nejlepší německé singlistky vyhrály víc zápasů než ty české (89:79).

Němky v týmové soutěži neprohrály už 4 zápasy, tým je stmelený a vidina prvního titulu po 22 letech ještě víc umocní tradiční německou zarputilost. Jistě, Češky mají k ruce Petru Kvitovou, rychlý povrch i elektrizující atmosféru ve vysočanské hale, kde je český tenis zvyklý pouze slavit. Bude to však i tentokrát stačit?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud