Jan Jaroch
23. listopadu 2015 • 13:15

Král Novak Neporazitelný: Může být nejlepší v dějinách

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledat světového sportovce roku 2015 není obtížné. Novak Djokovič dominoval jako nikdo jiný. Snad jen tenisová kolegyně Serena Williamsová, nejlepší basketbalista NBA Steph Curry s golfistou Jordanem Spiethsem, šampionem dvou majorů, mu mohou dýchat na záda.



Kam srbský dominátor letos vstoupil, tam mu to patřilo. Odehrál patnáct finále za sebou, vyrýžoval z nich 11 titulů. Bezkonkurenční pohyb a return ve spojení se strojovou hrou od základní čáry z něj dělaly téměř neporazitelného protivníka.

Děsivou představou je, že Srb se stále lepší. Jeho podání je už regulérní útočnou zbraní, čím dál víc si věří při volejích. Ve svém věku už je navíc nesmírně odolnou studnicí zkušeností, zvládne vítězit i v tak nepřátelském prostředí, jaké bylo v New Yorku při finále US Open s Rogerem Federerem. Tohle byl rok, kdy do sebe vše definitivně zapadlo a Djokovič se stal naprosto neotřesitelným vládcem tenisu.

A tak to může zůstat další dvě tři sezony, třeba i déle. Djokovič dnes hraje vlastní ligu. Jedině 34letý Federer je schopný ho trvaleji ohrožovat (letošní bilance 5:3 pro Srba), s ostatními z elitní šestky žebříčku je to hra na jednu bránu (Murray 6:1, Nadal 4:0, Wawrinka 3:1, Berdych 4:0).

Mladá směna Raonic, Dimitrov a Nišikori letos udělala místo progresu krok vzad, právě teď neexistuje tenista, jenž by mohl Djokoviče svrhnout.

A tak se může stát, že Srb dostihne v historických tabulkách i Federera s jeho semnácti grandslamovými tituly. Letos přidal tři a zakulatil svou sbírku na deset, tempo dva grandslamy do roka mu může ještě pár sezon vydržet. Se svým pohybem a pečlivostí, s jakou se stará o tělo, bude tenisově stárnout velmi pomalu.

Jen nebe je limitem pro vladaře Novaka.

Djokovič znovu ovládl Turnaj mistrů, ve finále zdolal Federera
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud