Jan Jaroch
23. května 2016 • 22:22

Krize Karolíny Plíškové? Kdo poctivě pracuje, odměny se dočká

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková má letos na kontě o 13 výher méně než loni po French Open. A už druhý den po začátku antukového grandslamu také ví, že letos žádnou další v Paříži nepřidá. Vytáhlou Češku ulovila až 108. tenistka žebříčku Shelby Rogersová a jen zvýraznila, co je zřejmé již déle: poslední měsíce nevidíme na kurtech Karolínu Plíškovou verze 2015.



„Nemyslím, že by bylo něco jinak. Trénuju pořád stejně, trenéry mám stejný,“ bránila se srovnání. Nejdřív odpovídala vyrovnaně, pak už byla podrážděná. Když loni skončila podobně v úvodním kole US Open, vzala to jako fakt, v zádech měla skvělé měsíce a dost bodů nahráno.

Ty se jí letos trochu rozkutálely, vnitřně se sebou nemůže především v posledních týdnech být spokojená. Na antuce prohrála 4 z posledních 5 utkání, bodově je letos až 19. nejlepší tenistkou a to se přes ni po Paříži konkurence ještě přežene.

Letos ale také porazila v bravurní fedcupové bitvě Simonu Halepovou, postoupila do semifinále Indian Wells, kde svedla parádní duel proti pozdější šampionce Victorii Azarenkové. Stejně jako ve Stuttgartu s Agnieszkou Radwaňskou. V zápasech s hvězdami se vybičuje a obvykle předvádí svůj strop. Ale v roli favoritky proti pěšačkám občas tone. Zakolísá koncentrace, nepovzbudí se.

V případě Plíškové však lze věřit, že jde jen o dočasné krizové období. Stále pracuje naplno, najala si fyzioterapeuta, kouč ji chválí za nasazení v tréninku. A ten, kdo poctivě pracuje, odměny se dočká.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud