Jan Jaroch
5. června 2016 • 22:00

Triumf na French Open Djokovičovi stačit nebude. Chce víc. Mnohem víc

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen si to představte. Kdyby se loni v Paříži nevyspal k životnímu zápasu Stan Wawrinka, vyhrál by Novak Djokovič šest grandslamových titulů za sebou! ŠEST. Ani ti, kdo plnými doušky hltali éru Rogera Federera s Novakem Djokovičem, nejsou zvyklí na tak jedinečnou dominanci.



Sezonu 2015 začínal Nole coby respektovaný sedminásobný grandslamový šampion, o rok a půl později už vlastní tucet nejcennějších pohárů. A dorovnal Dona Budge s Rodem Laverem jako jediné hráče všech dob, kteří vládli všem čtyřem grandslamům současně. Federer si svým rekordem (17 titulů), o kterém mnozí tvrdili, že vydrží věky, nemůže být ani na vteřinu jistý.

Vždyť Djokovič nemá soupeře, jehož hra by mu neseděla. Není povrchu, na kterém by nedovedl hrát. Z velké čtyřky tenisu udělal show jednoho muže, a tak tomu může být ještě dobrých pár sezon. Dělá to pro sebe, rodinu i celé Srbsko, jehož je ve světě největší tváří. V tomhle příběhu jde totiž o víc než tenis, o to je jeho posedlost dalšími úspěchy fanatičtější.

Roland Garros si v neděli mohl odškrtnout ze seznamu, připravme se ale na to, že příští tři měsíce se mohou dít ještě větší věci. Za tři týdny startuje Wimbledon, po něm čeká olympiáda, z níž mu chybí zlato. Pak rozevře náruč New York a s ním US Open. V Djokovičových silách je ovládnout i tyhle nejprestižnější podniky a dosáhnout výšin, kterých nikdy žádný muž nedosáhl.

A buďte si jistí, že právě tohle má Srb v plánu. Že by ho Pohár mušketýrů ukonejšil? Naopak, ještě víc ho dostane do ráže.

Djokovič miluje jedno srbské přísloví: „Pokud tě nic nebolí, dej si do boty kamínek a jdi.“ Nole má stále mnoho důvodů, proč se šroubovat k nepředstavitelným triumfům. Nebude sytý, pokud se nestane nejlepším tenistou všech dob.

Už nyní se silně zapojil do konverzace o NEJ tenistu, až ale za jeho kariérou spadne opona, může být verdikt zcela jednoznačný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud