Jan Jaroch
13. srpna 2016 • 13:49

Míček do tváře Hlaváčkové? Hingisová si mohla vybrat. Mířila přesně a úmyslně

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle se v tenisu obvykle mečboly neodvrací, ale když se hraje o olympijskou medaili, čekejte nečekané. Martina Hingisová si mohla v semifinále dámského deblu vybrat, kam svůj volej zahraje. Vybrala si tělo  Andrey Hlaváčkové. A trefila naprosto přesně, jelikož má neskutečně šikovnou ruku. Výměna při českém mečbolu se nakonec ukázala malým mečbolem nakonec vítězných Švýcarek.



Hingisová neporušila žádná pravidla. Pokud se v tenise necháte nastřelit, je to vaše chyba. Neměl jste dávat soupeři takovou šanci. Jen si vzpomeňte, že jít do těla soků byla oblíbená disciplína Ivana Lendla , který tak zastrašoval protivníky. A i proto se během kariéry v šatně netěšil velké oblibě.

Hingisová i přes svůj zářivý úsměv není mezi kolegyněmi na okruhu zrovna populární figurou. Jde si tvrdě za svým, má ostré lokty i charakter. Úmyslná trefa do těla Andrey Hlaváčkové je jen jedním z posledních důkazů.

Možná se do ní promítla i olympijská frustrace Švýcarky z Košic. Vždyť měla být v Riu hvězdou mixu po boku Rogera Federera , který se ale léčí doma. Zájem o smíšenou čtyřhru s ní neměl Stan Wawrinka, jenž se na olympiádu nakonec ani nevydal. A zranila se také její původní deblová partnerka Belinda Bencicová, Hingisové na chvíli hrozilo, že pod pět kruhů ani nepocestuje. Nakonec v Riu je a odveze si z něj medaili. Cenu za fair play však ne.

Lucie Hradecká se sklání nad otřesenou Andreou Hlaváčkovou
Lucie Hradecká se sklání nad otřesenou Andreou Hlaváčkovou

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud