Jan Jaroch
28. června 2018 • 16:45

Satoranskému hrozí trejd? To je jako napsat, že vám hrozí výplata...

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až skončí v NBA letní obchodování s hráči, tipnul bych si, že jméno Tomáše Satoranského už nenajdeme na soupisce Washingtonu Wizards. A bude to dobře. Obrat, že Satymu hrozí trejd, je nepřesný. Jako napsat, že vám hrozí výplata... On by si sám měl výměnu silně přát a řekl bych, že právě tak to i cítí. Loajalita má své meze, a pokud se svému zaměstnavateli ani po tak vydařené sezoně nezavděčíte, budete navždy braný pod cenou.



Jak oplácí Wizards Satoranskému? Za výborné výkony v základní části dostal jako dárek leštění lavičky v play off, pro které narychlo angažovali posilu z Číny Ty Lawsona. Čím byl zajímavější? Údajně větším drajvem na koš.

Nyní přivádějí Wizards další konkurenci. Z LA Clippers přibyl do týmu rozehrávač Austin Rivers aka protežovaný syn uznávaného kouče Doca Riverse. Ten rozhodně nepatří mezi tvůrce hry, o to ochotnější je však zvednout balón a střílet. I proto má za sebou životní sezonu s průměrem přes 15 bodů na utkání.

Wizards ho získali výměnou za Marcina Gortata, polského pivota za zenitem, jenž musel ze šatny i kvůli rozporům s největší hvězdou Johnem Wallem. Zatímco na pozici malých hráčů má Washington přetlak, pod košem zeje velká díra.

Trh s hráči se otevře teprve 1. července, Washington si myslí na dlouhána DeMarcuse Cousinse vracejícího se po ruptuře achilovky či jinou podkošovou veličinu, nemá však hráčsky na oplátku příliš co nabídnout.

Jediným postradatelným a zároveň zajímavým zbožím jsou Kelly Oubre a právě Satoranský, jenž si získal v lize slušné renomé a jeho nesobecký tvořivý styl imponuje některým manažerům. Pro Wizards by bylo netaktické, kdyby se Čecha, s nímž evidentně extra nepočítají, nezbavili ve chvíli, když je jeho cena na trhu slušná.

Hrát pro trenéra, který mu bude skutečně věřit a ocení jeho přínos, by bylo požehnání i pro Satoranského. Scott Brooks ve Washingtonu jím rozhodně není.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud