Jan Jaroch
17. února 2021 • 07:12

Nová česká šampionka. Muchová ukázala, že je kompletní hvězdou

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampion se nedá vychovat, musí se narodit. Tohle je staré tenisové pořekadlo, na které Karolína Muchová odpověděla hodně hlasitě. Ano, považujte mě za rozenou vítězku, demonstrovala na rozžhaveném Laverově stadionu. Byl kvůli lockdownu v Melbourne prostý diváků, což její velký comeback s domácí Australankou Ashleigh Bartyovou dozajista usnadnilo, tu pravou práci musela však vykonat sama.



Za stavu 1:6, 0:2 hrozil slečně z Olomouce potupný debakl, točila se jí hlava. Bylo tak snadné zápas proti světové jedničce zabalit. Nechala se ošetřit, prchla do šatny. Vrátila se z ní jiná hráčka. Najednou ukolébaná světová jednička Bartyová vypadla z role. Začala kupit minely. A Muchová uspořádala nejméně čekaný ze svých australských comebacků.

Ve 3. kole ztrácela ve druhém setu s Karolínou Plíškovou 0:5, přesto ho vyhrála. Stejně jako v osmifinále s Elsise Mertensovou, které odstartovala čtyřmi ztracenými gamy. Předvést ale takový výkon proti světové jedničce na jejím domácím stadionu? Nezakolísat ani v těch klíčových chvílích?

Tenisový INSIDER s Janem Jarochem: Může Muchová celé Australian Open vyhrát?
Video se připravuje ...

Tohle už byl zápas, který odhaluje charakter. Statečný, nebojácný výkon. Byť utkání kvalitou extrémně nevynikalo, o to tužší kořínek ukázala Muchová. Pestrým tenisem nedala soupeřce šanci dostat se do rytmu, odvážnými náběhy na síť a riskantními údery si šla pro výhru.

Zlepšená kondice, díky spolupráci s mentálním koučem silnější hlava, to vše se najednou projevilo. A vše do sebe náramně zapadlo. Eso na první mečbol zápasu, to už je jen na smeknutý klobouk.

Esem na téčko proti Marie Šarapovové vyhrála Petra Kvitová v roce 2011 svůj první Wimbledon, od té chvíle je hvězdou tenisu. Muchovou dělí od triumfu na Australian Open ještě dvě výhry, vzkaz vyslala však podobný. Česko má další tenisovou hvězdu. Bravo!

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud