Jan Jaroch
12. listopadu 2023 • 17:50

Druhá éra K+S přijde. Končí bez zlé krve a kultivovaně, to je nejdůležitější

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po deseti letech se v Česku opakuje rozpad prominentního deblového páru. Situace je však odlišná. Když na podzim roku 2013, ani ne měsíc po titulu z US Open, oznámila Andrea Hlaváčková Lucii Hradecké, že už s ní dál nechce hrát, nebavily se pak ty dvě dlouhý čas. Hradecká se cítila zrazená a nechápala důvody konce H+H.



Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou už vědí přes měsíc, že spolu končí. Přesto byly schopné společně odehrát finálový turnaj BJK Cupu v Seville. „Rozcházíme se v dobrém,“ zdůraznila o půl roku starší Krejčíková. Cítili jste, že být to jen na ní, pokračovaly by ty dvě dál.

Siniaková razí však jiný názor. Spolupráci má po šesti letech za vyčerpanou, soupeřky prý již hru K+S přečetly a je stále složitější je porážet. Proto se rozhodla pro změnu. Zmínila, že občerstvit chtěla i atmosféru.

Není na místě si soužití jakýchkoliv deblových spoluhráček romantizovat. Na kurt chodí do práce, nemusí spolu nutně kamarádit, chodit na večeře. Když se daří a dobře vydělávají, není problém. V opačném případě to může skřípat. A Barbora Krejčíková je svéráznou až komplikovanou osobností.

Ke cti oběma slouží, že rozchod proběhl velmi kultivovaně a také ho tak oznámily. Šest let dohromady spolu vydrží jen málokterý tenisový pár. H+H se rozcházely po pěti sezonách a ve stejném věku, v jakém jsou nyní K+S. Andrea Hlaváčková později přiznala, že udělala chybu a už po půl roce lákala Hradeckou zpět.

Vrátily se k sobě, ale vzájemná důvěra byla nalomená a zdaleka už nedosáhly takových úspěchů. I v případě Krejčíkové se Siniakovou se zdá, že půjde jen o pauzu a ne definitivní konec. Vzhledem k tomu, že po jejich současném rozchodu nezůstala zlá krev, může být jednou jejich druhá éra zase úspěšná. A vsadil bych si, že určitě přijde, protože lepší parťačku jedna k druhé těžko najdou.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud