Jan Malý
30. srpna 2020 • 07:34

Příprava na Ligu mistrů: Slavia se baví, soupeři ji ale neprověří

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkým úkolem pro Slavii v úvodu nové sezony je, aby se co nejlépe připravila na poslední předkolo Ligy mistrů, které ji čeká ve druhé polovině září. Sebevědomí čerpá mistr dokonale, minulý týden zničil České Budějovice, teď si podal Příbram. Co šlo vypozorovat?



V obou případech bylo prakticky hned od začátku jasné, že červenobílí vyhrají. Jakékoliv pochybnosti zahnali rychlými brankami, hru měli pevně ve své režii, i když kouč Jindřich Trpišovský nebyl s výkonem proti Příbrami zcela spokojený.

Plusy: Trpišovský může mít radost, že se po těžkém zranění v pohodě adaptuje stoper David Hovorka, nastoupil v obou duelech, neměl v nich výkonnostní ani zdravotní potíže. Levý obránce Jan Bořil zase útočí jako divý a střílí góly jako nikdy předtím. Proti Příbrami chvílemi připomínal útočníka, jak aktivní byl.

Brankář Ondřej Kolář dál sbírá nuly a ještě si dal gól. „Sešívaní“ drtí tuzemské soupeře agresivním presinkem, hrou se baví, i když proti Středočechům řadu akcí nedotáhli do konce.

Z aktuální situace vychází, že Slavia je v takovém rozpoložení, že nové tváře zatím nemají šanci se prosadit. Tomáš Malinský, Ondřej Lingr či Ondřej Karafiát jsou základní sestavě hodně vzdáleni.

Minusy: První dva zápasy nebyly dostatečnými prověrkami na Ligu mistrů. O postup mezi evropskou elitu se červenobílí střetnou s týmem, který bude na úplně jiné výkonnostní úrovni, než jsou Budějovice a Příbram. Zažijí situace, na které je tito soupeři nepřipraví. Budou čelit větší kvalitě, agresivitě, tlaku. Na druhou stranu zkušenosti už s tím Trpišovského parta má.

SESTŘIH: Slavia - Příbram 3:0. Mistr bez problémů, Kolář dal gól z penalty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud