Jan Podroužek
16. ledna 2016 • 15:29

Přestupy Čechů před EURO? Bláznivý hazard i chlapský risk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čest všem těm, kteří opouštějí teplá místečka a jdou dobrovolně do těžších podmínek, přičemž zároveň riskují svou účast na EURO. Klobouk dolů, je to chlapské. Jmenovitě se to týká třeba Josefa Šurala a Ondřeje Zahustela. 



Zůstat tak v Liberci, potažmo v Mladé Boleslavi, těžko by se hledala konkurence v týmu, která by jim sebrala místo v základu. Měli by bohatě prostoru na to, aby dál pěstovali svoje statistiky a tím se víc a víc připomínali trenéru Pavlu Vrbovi. Jenže by se taky dost možná neposunuli sportovně ani lidsky. Zůstali by na svém. Teď riskují EURO a možná se jim to velice vyplatí. A když ne, budu první, kdo jim stejně zatleská. 

Ale pak vidím dalšího dobrodruha. Davida Pavelku. A tady mám jiný pocit. Podle mě výborný záložník, budoucnost reprezentace, hazarduje se svou reputací a hrne se někam do Turecka. Do neznámé Kasimpasy, které to teď sice docela jde, ale žádná stálice Süper Lig to tedy není. Tenhle přestup je prostě bláznovství. Přijde mi to jako zjevné upřednostnění financí před sportovní ambicí. 

Všichni tři si koledují. Ale Pavelka svým krokem riskuje nejvíc. Ne jen EURO, ale celou svou kariéru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud