Jan Podroužek
5. října 2016 • 15:05

Nová jména v reprezentaci? Nucené, ale obratné riskování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Křičte hoří, nebo něco, hlavně nevychladnout, pěkně panikařit, protože Vladimír Darida je zraněný, před časem to zabalila zkušená esa Petr Čech a další, a Tomáš Rosický je na tom, nikdo neví jak.



Ale nikdo nepanikaří, jen se velmi uhlazeně a distingovaně občas procedí, že absence Daridy je závažný problém, nebo že generační obměna je nutná a bude to fuška. Reprezentační áčko si totiž zdaleka rozšířilo svoje obzory, nominace už nejsou vůbec předvídatelné, což je dobré, ale logicky taky riskantní.

Tým kolem Karla Jarolíma se podle mého velmi obratně vyrovnává s tím, že některé posty už nemůže mít obsazené jako dřív. Místo toho našel jiné hráče s energií v těle, kteří nároďák občerstvili, ale u nichž se taky logicky řeší otázka, jestli jim jejich mládí v klíčových zápasech kvalifikace nebude spíš na obtíž.

Je to zcela pochopitelná debata. Povoláte Lukáše Droppu, čímž ukážete, že máte asi fakt široký záběr. Když ho nasadíte a zahraje, budete za kingy. Jinak taky čelíte frfňání ve stylu kdo to je, a to už jsme tedy pěkně klesli...

Kdo nic nedělá, je srab. Reprezentace se nebojí jít do risku, do něhož je vlastně zároveň nucená. Jak ale překlene těžké období, vždycky řeknou až výsledky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud