Jan Podroužek
11. ledna 2017 • 11:00

Rozšíření MS ve fotbale? NE, už účast má být výsadou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč, probůh? Přijde mi to, jako by muži FIFA nevěděli, co dělat, tak si vymysleli zaměstnání. A překopali kvůli svému rozmaru něco, co vůbec překopávat neměli. Jako předtím UEFA.



Mistrovství světa i EURO mají být elitní turnaje, na tom se přece všichni shodneme. A ať se na mě nikdo nezlobí, bude to znít nafoukaně, ale do jisté míry i elitářské je. Něco ve smyslu, že se na jeden měsíc za dlouhé čtyři roky stanete součástí mimořádné události. MI-MO-ŘÁD-NÉ!

Tak to dosud jistě bylo, i když i při formátu 32 účastníků dobře vidíme, že i mezi ně se pravidelně vklíní ti, kteří nemají šanci na postup do play off.

Afrika byla za posledních pět šampionátů zastoupená ve čtvrtfinále jen dvakrát, Asie jednou. Ano, tohle je to, proč z celkových dvaceti mistrovství světa slavilo vítězství za celou dobu jen osm zemí. Osm opravdových velmocí, které mají tu obrovskou výsadu říct o sobě, že se staly mistry světa.

Polemika Ondřeje Škvora: Rozšíření MS? Trpaslíci tam hrát nebudou>>>

A teď se turnaj rozšíří na 48 účastníků. Rozšíří se o ty, kteří budou mít ještě menší šanci na velký úspěch, tedy jinak řečeno, rozmělní se kvalita, jak připustil i sám generální sekretář Fotbalové asociace České republiky Rudolf Řepka.

A čert aby vzal peníze z televizních práv a podobné výdělky, řeč je o turnaji, který se nedá vyčíslit. Lépe řečeno, úspěch na něm se nedá vyčíslit. Už účast na něm má být výsadou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud