Jan Podroužek
29. května 2018 • 04:35

Letní přestupové myšlení Sparty a Slavie? I drahé poučení je OK

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Existuje nádherné francouzské přísloví. Zní takhle: Budeš-li kupovat, co nepotřebuješ, budeš brzy prodávat, co potřebuješ. Na dnešní dobu, rozuměj na minulou sezonu, se hodí. Jak se změnil tuzemský fotbalový trh? Proč letní počínání Sparty a Slavie na přestupovém trhu domácím hráčům spíš uškodilo? A mělo to vliv i na českou reprezentanci?



Finanční bohatství, ať už je reálné, či virtuální, klade před protagonisty, v našem případě před české kluby, kromě velké možnosti pořídit si nadstandardní zboží i obrovský kámen úrazu. Ten spočívá v úskalí, že kvůli minimálnímu ekonomickému omezení můžete o to hůř šlápnout vedle. A klidně i víckrát, než je zdrávo.

Minulá sezona posloužila české špičce jako tvrdé poučení. Sparta i Slavia získaly hráče, které nejen že nepotřebovaly, ale hlavně je ani neměly chtít. Bohužel tyto kluby neměly žádná pomocná kritéria a vymezené sportovní nároky, které by je od takového neuváženého počínání na trhu odradily nebo je alespoň lépe usměrnily.

Vedlejších efektů je pak dost.

Za uplynulou sezonu výkonnostně oslabila česká reprezentace. Opory v zahraničních ligách měly více či méně vinou silného konkurenčního prostředí nejistou půdu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud