Jan Podroužek
27. srpna 2021 • 10:57

Výrok o výhodnější Konferenční lize? Chyba nastavení klubu. Je to propad

Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vědělo se, že hráči a realizační tým jsou za propad do Konferenční ligy bez prémií, přesto je věta trenéra Jindřicha Trpišovského o tom, že třetí evropská soutěž je pro klub ekonomicky výhodnější, velmi zvláštní.



Na jednu stranu skutečně je, ovšem to pak svědčí o jakési nepřiměřenosti, s jakou ve Slavii nastavují výši jednorázových odměn.

Obě soutěže jsou si sice na bonusech relativně podobné, ale v souvislosti s výkonnostními odměnami pro hráče a trenéry ne. Za postup do Evropské ligy je přece přibližně o dvacet milionů korun víc než do Konferenční. Na jedné výhře se dá vydělat o více než tři miliony víc, za každou remízu o milion.

A kdyby Slavia třeba ovládla skupinu Evropské ligy, je to asi o deset milionů korun víc než pro vítěze základní fáze Konferenční ligy.

Z pohledu celé sezony jsou to možná trochu marginální rozdíly, i když i o tom by se dalo polemizovat, z pohledu individuálních odměn musí být ale řeč průměrně minimálně o milionu korun pro každého člena áčka, aby platila věta Jindřicha Trpišovského.

Budiž. Tahle situace je ale pak postavena absolutně na hlavu, konejší-li se kouč touhle skutečností při otázce, jaký vliv na skladbu kádru bude mít propad z play off proti Legii.

Protože v konečném důsledku může Konferenční liga Slavii spíš uškodit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
31
Články odjinud


Články odjinud