Jan Vacek
26. září 2018 • 18:00

Příchod Čupra do Sparty? Klub musí fungovat jako řádná firma

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není příliš složité vyčíst mezi řádky, co Daniel Křetínský změnou na postu generálního ředitele Sparty sleduje. Majitel Letenských chce, aby se klub začal chovat jako řádná firma. Aby měl jasně danou strukturu vedení, rozdělené kompetence a v čele muže, který bude chod všech složek zastřešovat.



Proto byl do Generali Areny povolán František Čupr, špičkový manažer, jenž má zkušenosti s vedením největších firem Křetínského holdingu. Lze očekávat, že nový generální ředitel zeefektivní chod klubu po všech směrech.

Sparta by pod jeho vládou měla být racionálně a transparentně fungující společností, kde bude mít každý zaměstnanec jasně vymezené své pravomoci a s tím i související odpovědnost. To je naprosto klíčové, v minuloti tomu tak vždycky nebylo a Sparta na to doplácela.

Tahle změna navíc může mít zásadní vliv i na sportovní stránku klubu. Adam Kotalík se bude moci plně soustředit na vyjednávání o příchodech a odchodech hráčů, oproti minulosti mu nebude brát čas další agenda spojená s funkcí generálního ředitele.

Sparta by tak na hráčském trhu při posilování kádru mohla být daleko akceschopnější a dynamičtější.

Jak vidí Stanciu rivalitu s Plzní? Největší řežbu zažil jinde
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud