Jaromír Jágr
16. ledna 2013 • 14:00

Vlastní klíče od haly v Dallasu jsem si nechal dát do smlouvy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opět po týdnu vás zdravím, tentokrát ale poprvé z Dallasu. Přiznávám, že s Kladnem jsem se loučil s těžkým srdcem, protože jak už jsem psal minule, doma jsem si zvykl. Znáte to - všude dobře, doma nejlíp.



Teď už se ale musím soustředit na něco jiného. A je to pro mě nový svět. Nové město, nový klub, noví spoluhráči. Navíc jiná konference NHL. Takže i když se dá říct, že toho mám ve čtyřiceti už dost za sebou a máloco mě překvapí, zase poznávám něco jiného. Aspoň se nenudím.

Pokud jde o první dojmy, tak si zatím nemám na co stěžovat. Bydlím v hotelu kousek od tréninkového cenkovbojka tra a jedinou mojí náplní jsou právě tréninky. Takže na nic jiného se nesoustředím, jsem tady kvůli hokeji. Jsem na ledě nebo odpočívám, na nic jiného ani nezbývá energie. Na nějaké producírování po městě nejsem, na to jsem nikdy nebyl. Na to budu mít dost času, až s hokejem skončím.

Takže o Dallasu jako takovém vám toho zatím moc nenapíšu. Leda že bych vám popsal svůj hotelový pokoj, který znám nejlíp. Ale na něm zase není nic mimořádného. Trochu to zlehčuju, ale je pravda, že jsem toho z Texasu za těch pár dní moc neviděl.

Dobře si vybavuju, že na začátku ve Philadelphii to bylo stejné. Trénink, jídlo, spánek. A zase znovu. Vím, že mě od vás ze Sportu v úvodu minulé sezony lákali, abych se s nimi šel podívat ve Philadelphii na ty slavné Rockyho schody, jak je vybíhal v rámci tréninku. Že by mě tam vyfotili.

Což o to, nápad to byl určitě dobrý, moc jsem jim ho pochválil. Ale nikam jsem stejně nešel. Na takové věci prostě nejsem, potřebuju během tréninků čas na relaxaci. To víte, zvlášť v mém věku to není žádná sranda.

Ale zpátky k Dallasu. Mám radost, že už jsem dostal klíče od tréninkového centra. Aby ne, když tohle byla moje hlavní podmínka předtím, než jsem smlouvu s klubem vůbec podepsal! Byl to nejdůležitější bod, který jsem si do ní nechal zakotvit.

Zase trochu žertuju, stejně jako v jednom z prvních rozhovorů s americkými novináři. Před nimi jsem vytáhnul klíče z kapsy a tvrdil, že jsou právě od haly.

Jágr si první trénink v Dallasu užíval hodně uvolněně
Jágr si první trénink v Dallasu užíval hodně uvolněně

Jestli jsou to opravdu ty klíče? To by mě zajímalo, jak si to ověříte. Tak to schválně zkuste... No nic, teď zase trochu na vážnou notu. Čeká nás mimořádně náročný program, v úvodních jedenácti dnech budeme hrát celkem sedm zápasů, z toho čtyři venku. Ale to se dalo čekat, že to bude takhle nahuštěné. A do toho spousta hodin v letadle.

Takže v tomto ohledu to bude úplně něco jiného než ve Philadelphii - tam ti naši soupeři byli většinou blíž. Ale s tím jsem do Dallasu šel, na to jsem nachystaný. Cestování jsem si užil už předtím v Rusku a taky jsem se s tím vyrovnal.

Pokud jde o tým, zatím se s hráči seznamuju. Není moc času, abychom se pořádně sehráli. Po krátkém kempu půjdeme rovnou do sezony. Takže zatím nechci mluvit o tom, jaké bychom měli mít šance, to je předčasné.

Každopádně udělám maximum, abych týmu pomohl do play off . Jsem rád, že mi Dallas dal šanci. A teď cítím, že mu to musím vrátit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud