Jiří Punčochář
22. července 2015 • 13:05

Dělá Hadamczik dobře? Ne. Kometa může na propustce vydělat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

POLEMIKA ISPORT.CZ | Trenér Alois Hadamczik nemá tak hladký návrat do klubového hokeje, jak by si v Kometě Brno představoval. Pro první týden přípravy na ledě ho vyřadily z možnosti formovat si kádr problémy s kolenem, kvůli nimž u mužstva nemůže být, a hned v týdnu následujícím mu hrozí, že nebude mít pohromadě kompletní kádr.



První aspekt považujme za překážku; týden v přípravě, zvlášť pro novou souhru trenér-tým, není málo. S bodem číslo dva už to tak jednoznačné není.

Ano, Káňa s Vondráčkem jsou platnými hráči Komety, neustále se zlepšují, ostatně právě proto si jich Vladimír Vůjtek všiml. Ale na rozdíl od trenéra Hadamczika nejsou v Kometě prvním rokem. Mají své role, svá místa. Pokud by šlo o to, že je může čtyřdenní kemp vykolejit z provozu a zasáhnout jim do boje o místo v základní sestavě Komety, pak si myslím, že nemůže. Není ani jisté, že v době srazu za Kometu odehrají oba přípravné zápasy.

Ztratit tím, že by o kemp přišli, nemají Káňa s Vondráčkem co. Odmítání případných dalších pozvánek v návaznosti na letní epizodu by ze strany svazu ani trenérů nároďáku nedávalo smysl. Jedině že by to byl šprajc. Pokud se oba dravci uvedou dobře i v nové sezoně, stejně si za reprezentaci na některé z přípravných akcí zahrají.

Jestli na stávajícím modelu letního kempu můžou profitovat, to je otázka do jiné diskuse. Kometa profitovat může. Kontakt s reprezentací zvyšuje hráčovu cenu, rostou jeho šance i následný nárok klubu požadovat větší odstupné. Navíc je to pro hráče čest, šance být viděn, začít si budovat jméno. Měli by mít možnost jet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud