Miroslav Horák
22. července 2015 • 13:00

Dělá Hadamczik dobře? Ano. Kemp v Jihlavě totiž není prioritou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

POLEMIKA ISPORT.CZ | Říkám ano, svoji odpověď však nevztahuji toliko k postoji Komety jako spíš k reakci na sporný smysl jihlavského soustředění. Vysvětlím.



Kemp v metropoli Vysočiny není špatná myšlenka. Dát na pár dnů do kupy mladší ročníky s potenciálem na budoucí uvelebení se v reprezentaci pro akce EHT a jim podobné, proč ne. Ta akce neublíží, mnohým z účastníků zájezdu pozvedne sebevědomí a drobně i osobní hodnotu na trhu práce.

Bez výhrad bych celou akci vnímal v případě, kdyby tato aktivita nebyla jedinou výraznou na poli letního kontaktu nových trenérů s nositeli nejcennějšího dresu.

Pakliže tu máme jihlavské shromáždění hráčů, v nichž zřejmě cosi zajímavého dřímá, ovšem už žádný sraz s prokazatelně lepšími a vůbec nejlepšími hokejisty republiky, pak mě nenapadá nic jiného, než že se tu zalomcovalo s prioritami, v podstatě národními. Váha se dává nesrovnatelně méně zásadním záležitostem.

Po nedávném a u nás nevídaném třesku v čele nejsledovanějšího hokejového výběru se národní tým ocitl zpět na začátku. Se zcela novými náčelníky a jejich zatím nekonkretizovanou představou jak dál.

Rok před velkolepým Světovým pohárem, tři čtvrtě roku před nominací na něj, při první a zároveň poslední možností popovídat si v klidu doma u kafe s osobnostmi českého týmu Voráčkem, Palátem, Hudlerem, Vrbatou či Mrázkem, skládáme tábor nadějí.

Na první pohled prima myšlenka, v reálu bohužel nepotřebná. Vyhrnout rukávy a sednout ke stolu je třeba o několik úrovní výš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud