Jiří Punčochář
3. ledna 2017 • 21:33

Jenom aktivovat Havláta v Brně stačit nebude. Kometa potřebuje víc než veterána

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Bubník Danda na led, chceme vidět balet,“ žádali brněnští fanoušci ve slavné éře Komety, když v jejím dresu perlily jedny z největších osobností celé historie českého hokeje. V aktuální plesové sezoně se hodí říct, že výkony mužstva, které má v této za cíl na Bubníka s Dandou navázat, připomínají úplně jiný tanec.



Slow, slow, quick quick slow, tak se tančí foxtrot, při němž partneři ruku v ruce střídají pomalá a svižná tempa v pravidelných sériích.

V Brně z toho musí mít zamotanou hlavu. Na „vánoční“ porážky zareaguje Kometa zapnutím motorů a dvěma výhrami z kategorie nesnadných, ne-automatických. Pak na její led přijede Sparta na pokraji krize s porážkami a rozpačitými výkony na hrbu a první třetinu se hraje vyloženě jen podle jejích not. Kometa nestřílí, nestíhá v obraně, nakonec musí vystřídat brankáře. Přepíná mezi pomalu a rychle a zápas honí až když prohrává o tři góly. Že pak má na to, aby Spartu ještě skolila, nic nemění na faktu, že do díry se dostala sama. Čert aby se v ní vyznal.

V rukávu mají pod Špilberkem Martina Havláta, který může do týmu přinést novou energii a produktivitu, pokud svůj comeback zvládne. Není ale od věci připomenout, že Kometa aktuálně potřebuje spíš jiná vylepšení než aktivování hráče na pokraji konce kariéry. Znovu najít brankářskou jedničku, což doufá dostat od Marka Čiliaka, jednoho prvotřídního beka a třeba i stabilně hrajícího prvního centra. A hlavně vyladit tak, aby to byla znovu ona, kdo diktuje tempo, ke komu soupeři jezdí s respektem a kdo si zápasy hraje podle sebe, jako to bylo na začátku sezony. V její vrcholící fázi sezony by každé „slow“ mohlo mít velké následky.


Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud