Josef Káninský
18. srpna 2018 • 14:00

Itálii napadl cyklón CR7. Co Ronaldo může přinést a proč si vybral nejlíp?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víc než týden se čtvrtmilionová Verona připravovala na úkaz, jehož čas nadejde dnes před šestou hodinou odpolední. Na trávník Stadia Marcantonio Bentegodi s hledištěm pro necelých 40 tisíc diváků vyběhne muž, jenž zatím zastiňuje vše, co se v tomto fotbalovém létě odehrává – Cristiano Ronaldo.



Góly

Domácí: 38. Stępiński, 56. Giaccherini

Hosté: 3. S. Khedira, 75. Bani (vl.), 90+3. Bernardeschi

Sestavy

Domácí: Sorrentino (90+1. Seculin) – Tomović, Rossettini, Bani, Cacciatore – N. Rigoni, Radovanović, P. Hetemaj (78. Obi) – Depaoli, Stępiński (66. Djordjević), Giaccherini.

Hosté: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro – S. Khedira (84. Can), Pjanić – J. Cuadrado (56. Bernardeschi), Dybala, Costa (64. Mandžukić) – Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Šemper, Jaroszyński, Léris, Obi, Djordjević, Birsa, Pellissier, Meggiorini, Kiyine, Seculin, Tanasijević, Barba

Hosté: Benatia, Matuidi, Mandžukić, Barzagli, Pinsoglio, Perin, Can, Rugani, Bernardeschi, Bentancur

Karty

Domácí: Radovanović, Tomović

Rozhodčí

Pasqua – Costanzo, Liberti

Stadion

Marco Antonio Bentegodi, Verona

Pro utkání proti Juventusu zavedla veronská radnice zvláštní dopravní režim a detailní parkovací plán. Velká událost posunula na dřívější dobu tradiční trh. Web ilgazzettino.it napsal, že to připomíná přípravy na příchod cyklónu. Podobný efekt bude mít zájezdní cirkus CR7 na další italská města, včetně třeba Frosinone, kde mají stadionek pro 16 tisíc lidí.

Ale hlavně je natěšený Turín. Fenomenální Portugalec přestupem z Realu Madrid zbláznil nejen fotbalovou Itálii, ale vpravdě celý svět. Jestliže chtěl odejít z týmu, v jehož dresu slavil třikrát po sobě výhru v Lize mistrů, někam jinam, zvolil nejlépe, jak to v dané situaci šlo.

Ve třiatřiceti už před sebou nemá tolik let, aby vstřelil tolik gólů, co za devět sezon v Realu (450) nebo předtím za šest v Manchesteru United (118). Ale nikdo nepochybuje, že mužstvu trenéra Massimiliana Allegriho toho může dát mnoho. Velmi mnoho.

Potřeba čnít nad nadprůměrnými

Jiné možnosti v sobě skrývaly různá rizika. Třeba vrátit se na Old Trafford by znamenalo vstoupit do téže řeky, jíž ovšem protékají zcela jiné vody. A kouč José Mourinho by sotva překopal tým k Ronaldově obrazu.

V Anglii jsou jen čtyři elitní týmy na úrovni United, přičemž jeden je již dostavěn (Manchester City), jeden hraje fotbal naprosto nevhodný pro portugalskou hvězdu (Liverpool) a dva vstupují do sezony se značně nejistými vyhlídkami (Arsenal, Chelsea). Bylo by sice možné přijít jako spasitel, ale to překvapivě není jeho vysněná role. On nepotřebuje převyšovat průměrné spoluhráče, potřebuje čnít nad nadprůměrnými.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud