Karel Häring
29. března 2016 • 23:44

Vaclík vystoupil ze stínu. Potvrdil pozici příští jedničky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Tomáš Sivok po prohraném utkání se Skotskem hodnotil výkon, prohlásil, že s výjimkou Tomáše Rosického se dá nahradit každý další člen národního týmu – včetně Petra Čecha. Znělo to trochu možná až příliš sebevědomě s ohledem na vysokou kvalitu v podání brankáře Arsenalu.



I proto, že když Tomáš Vaclík v minulosti dostal přednost v přípravných duelech před jedním z nejlepších světových gólmanů, nijak výrazně nezářil. S Finskem v roce 2014 udělal při remíze 2:2 jednu chybu, slabší chvilku si vybral i na Slovensku v březnu 2015 při prohře 0:1.

Výhru zažil při listopadovém utkání se Srbskem, ovšem pořádným testem prošel až ve stockholmské Friends Areně. A uspěl na výbornou. Zlikvidoval tři obrovské šance domácích, v čele s včasným vyběhnutím proti Zlatanu Ibrahimovicovi.

Český obránce Jakub Brabec v utkání se Švédskem
Český obránce Jakub Brabec v utkání se Švédskem

Při dalších šancích předvedl rychlou práci nohou, bezchybný byl i ve vzduchu. Žádná nervozita, když šel ven z branky, nekompromisně míč poslal do bezpečí.

Vaclík v úterý oslavil 27 let a signál, který vyslal trenéru Pavlu Vrbovi , je pro něj důležitý. Ukázal, že s ním může počítat. Pozice gólmana není místem, s nímž by měl kouč starosti. Ale pokud po EURO skončí Petr Čech , zaslouží si Vaclík začít na pozici číslo jedna. A když si udrží podobnou výkonnost, hned tak o ni nepřijde.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud