Karel Tvaroh
26. srpna 2022 • 11:04

Zápas kola Premier League: 11. tým proti 14. Co čeká na United?

Autor: Karel Tvaroh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG MODERÁTORA CANAL+ SPORT | Vyhlídka dalšího víkendu s Premier League mě rozhodně nikterak neuráží. Tím spíš, když přihlédneme k dynamice, kterou nejvyšší anglická fotbalová soutěž stačila získat. Newcastle dokázal v dosud nejkrásnějším duelu ročníku zaskočit našlapaný Manchester City a remizovat s ním 3:3. Leeds si v domácím prostředí namazal na chleba Chelsea a otloukánek úvodních kol Manchester United stejně senzačně jako zaslouženě zdolal svého odvěkého rivala z Liverpoolu. Lepší reklamu na nadcházející 4. kolo jsme si snad ani nemohli přát.



Čistě z pohledu tabulky se jedná o konfrontaci 11. se 14., přičemž o bod lépe jsou na tom domácí Saints - „trápící se“ tým Ralpha Hasenhüttla, jemuž mnozí před začátkem sezony, včetně mé maličkosti, prorokovali sestup. Svatí v minulém kole naplno zabrali, když se jim vydařil obrat na hřišti mizerného Leicesteru.

S přimhouřením oka by se dalo říct, že riskantní sázka na jeden z nejmladších kádrů v celé soutěži manažeru Hasenhüttlovi zatím relativně vychází. Nezkušené tváře příkladně vede místní odchovanec James Ward-Prowse, muž s obdivuhodnou kopací technikou.

Právě o jeho technických schopnostech bude řeč v našem sobotním studiu Match Time. Detailně rozebereme, v čem spočívá jeho kouzlo. Přiblížíme si anatomii jeho rozběhů a porovnáme jeho osobitý styl s těmi nejslavnějšími střelci přímých kopů.

SESTŘIH: Manchester United - Liverpool 2:1. Drama, emoce a první výhra pro Ten Haga
Video se připravuje ...

Hosté z Manchesteru si na jih Anglie jistě přivezou kupu optimismu, vždyť se jim podařilo přehrát Liverpool a připsat si v ročníku premiérové body. Výsledek 2:1 ovšem absolutně neodpovídá dění na hřišti. Erik ten Hag vzdal myšlenku na super konstruktivní rozehrávku, posadil na lavičku Maguira s Ronaldem a využil rychlosti svých ofenzivních plejerů. To vše v kombinaci s dlouho nevídanou defenzivní křehkostí Liverpoolu zafungovalo na výbornou.

Dalo by se říct, že United svým přímočarým stylem nápadně připomínali herní styl vštěpovaný mužstvu už Ole Gunnarem Solsjkaerem. Tento tým je pro brejkový fotbal jako stvořený, tak proč toho nevyužít. Otázkou je, jestli to ale v sobotu Southampton jednoduše „nezavře“ a nepřenechá veškerou iniciativu hostům. A jak víme, otevírání zamčených obran v posledních měsících není United po chuti.

Jsem opravdu zvědavý na to, jestli si United přivezou oprášenou herní pohodu i na jižní pobřeží, nebo jestli je přemůže tíha očekávání a závan dlouhodobé frustrace. Neméně zajímavé bude sledovat, s jakou taktikou vyrukují oba soupeři.

Nabitý program CANAL+ Sport

Co se týká našeho víkendového programu, stejně jako minulý týden (a kterýkoliv jiný) odvysíláme živě s českým nebo slovenským komentářem všechna utkání. V našem zápasovém studiu Match Time se můžete těšit na zmiňovanou konfrontaci Southamptonu s Manchesterem United, na kterou naváže duel Chelsea s Leicesterem City, zápas s neméně atraktivním příběhem. Ke zodpovědné analýze se dostaví dvojice expertů - Roman Bednář a Radoslav Kováč .

V sobotu vás neochudíme ani o další konferenční přenos, který startuje několik minut před 16. hodinou. Pod taktovkou Jana Pěrušky se můžete těšit na živé prostřihy ze všeho podstatného, co přinese pětice souběžně hraných duelů: Brentford - Everton, Brighton - Leeds, Liverpool - Bournemouth a Manchester City - Crystal Palace a už zmiňované klání Chelsea s Leicesterem.

Nabídneme také další exkluzivní rozhovory. Naši redaktoři vyzpovídali legendárního Glenna Hoddla, bývalého skvělého fotbalistu a fotbalového manažera, který se nejvíce proslavil v barvách Tottenhamu. Nechybí ani informační sonda do londýnského Fulhamu, jejíž adresátem se stal slovenský reprezentační brankář Marek Rodák nespokojený se svou degradací na post gólmanské dvojky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud