25. srpna 2022 • 13:32

Ten Hag ukázal „koule“ a ego Ronalda utrpělo. Proč jsou United lepší bez něj?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žolík? Kdepak. Spíš čerstvá síla na poslední chvíle, která má za úkol běhat a napadat rozehrávku soupeře. To byla role Cristiana Ronalda proti Liverpoolu (2:1). Navenek sice nedal zlobu najevo, ale vězte, že uvnitř v něm bublal guláš hněvu. Ego CR7 utrpělo. Erik ten Hag předvedl velký a odvážný tah, jenž vyšel a zároveň usvědčil Manchester United z toho, že hraje lépe bez portugalské hvězdy.



Fotbalovou veřejnost rozděluje na dva tábory. Jeden tvrdí, že Rudí ďáblové jsou lepší bez něj. Druhý zase argumentuje statistikami. „Podívejte se, kolik dal v minulé sezoně gólů?“

United v posledním ročníku Premier League zaznamenali nebývale dietní úrodu 57 vstřelených branek, přičemž Ronaldo měl prsty v 36,8 % z nich. Gólový hřebík udeřil 18krát a přibalil tři asistence.

„A kde by bez něj Manchester byl?“ krčí rameny zastánci portugalské hvězdy.

Odpověď lze hledat před návratem Cristiana na Old Trafford. V sezoně 2020/21 se Manchester vyšrouboval v anglické lize na druhé místo a nasázel 73 gólů, druhé nejvyšší číslo po City (83). Mimochodem - Liverpool (68), Chelsea (58) a Arsenal (55).

„Takže bez Ronalda to v ofenzivě klapalo…“ namítne hnutí zasazující se o odchod legendy klubu, která měla napumpovat do žil Red Devils krev vítězů. Místo toho ale z Divadla snů vysála chuť k životu.

Ronaldo na rozcvičce před zápasem s Liverpoolem jako náhradníkFoto Reuters

Ano, Cristiano statisticky nezklamal, gólově táhl tým. Jako v Juventusu. Jenže stejně jako v případě Staré dámy i v United své spoluhráče nezlepšuje. Spíš utlačuje. V jeho přítomnosti jsou jen stínem toho, co dokážou. Názorná ukázka…

Sezona 2020/21 (bez Ronalda):
Bruno Fernandes: 58 zápasů, 28 gólů a 17 asistencí.
Marcus Rashford: 57 zápasů, 21 gólů a 15 asistencí.

Sezona 2021/22 (s Ronaldem):
Bruno Fernandes: 46 zápasů, 10 gólů a 14 asistencí.
Marcus Rashford: 32 zápasů, 5 gólů a 2 asistence.

Návrat Ronalda do United se prostě nepovedl. Nefunguje. A někdy se vztahy musí rozpadnout, aby mohly vzniknout nové, lepší.

Toho si je vědom Portugalec, jenž o odchod usiluje celé léto, i Ten Hag. Nahlas sice říká, že s mužem s číslem 7 na zádech počítá, ale zároveň mu vnitřní hlas našeptává, že bez něj se mužstvu povede lépe.

Cristiano Ronaldo na lavičce během zápasu s LiverpoolemFoto Reuters

Což ukázal zápas s Liverpoolem. Nizozemský kouč posadil CR7 na lavičku a Rudí ďáblové bez něj na hřišti předvedli pekelné představení. Odvěkého rivala porazili jeho zbraněmi: nasazením, obětavostí a pracovitostí.

Hráči Manchesteru naběhali 113 kilometrů (o 3 víc než Liverpool) a absolvovali 155 sprintů (o 51 víc než Liverpoolu). Na hřišti Brentfordu, s Cristianem v základní sestavě, přitom urazili o 13 kilometrů méně než domácí fotbalisté…

Proti Reds bez Ronalda působili United mnohem týmovějším dojmem, táhli za jeden provaz a skolili jeden z nejlepších týmů na světě.

A proto je třeba si položit zásadní otázku: pokud Cristiano do konce přestupového okna z Manchesteru neodejde, jakou bude mít roli v týmu?

Dokážete si představit, že přijme roli náhradníka? Pro jeho ego nepředstavitelné. To dřív v pekle nasněží.

Manchester United Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Manchester United - Liverpool 2:1. Drama, emoce a první výhra pro Ten Haga
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Brentford - Manchester United 4:0. Historická ostuda Red Devils
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud