Květoslav Šimek
20. července 2018 • 14:40

Brutální kopce ničí sprintery. I tak může být Tour de France zajímavější

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři extrémně těžké alpské etapy na Tour de France brutálně pročísly řady elitních sprinterů. Ze startovní listiny postupně vypadla zvučná jména jako Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria nebo Rick Zabel. A i když to zní na první poslech paradoxně, mohou teď být zbylé rovinaté etapy šité sprinterům na míru zajímavější.



Proč? Zjednodušeně řečeno - nebude se v nich závodit jen v posledních stovkách metrů. Taktika na špici pelotonu nebude až tak „defenzivní“, jako když se řada týmů s elitními sprintery snaží dostat co největší balík do cíle. To může být živná půda pro odvážné úniky, zajímavé nástupy, akci.

„S menším počtem spurterů bude těžké udržet etapu pod kontrolou,“ připustil i slovenský expres Peter Sagan , který tři horské etapy na rozdíl od řady kolegů zvládl. Sám teď myslí především na to, aby vydržel i Pyreneje.

Tam totiž na sprintery čeká další peklo. A možná ještě náročnější. Strašákem pro ně bude zejména extrémně krátká 17. etapa, která měří jen 65 kilometrů. Horská časovka, ve které pojedou vrchaři od prvních metrů absolutní hranu. A vlézt se do časového limitu bude pro řadu borců nadlidský úkol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud