Květoslav Šimek
13. března 2019 • 19:58

Ani Franz Straka fotbalisty v Karviné nevykouzlí. Ale bojovníky ano

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéfem klubu je Jan Wolf. Sportovním ředitelem Lubomír Vlk. Ale teprve teď do Karviné přišel opravdový VLČÁK. Pořádně hladový. Trenér František Straka se po šesti letech vrací do FORTUNA:LIGY. A Franz, jak o sobě charismatický motivátor sám mluví, přichází zachránit předposlední Karvinou.

 



Skvělá zpráva je to pro celou ligu. Straka má stále zvučné jméno, stále budí emoce, stále umí. Sparta? Slavia? Plzeň? Všude zanechal výrazné stopy, všude jej provázely vášně. Pozitivní i negativní. To o sobě nemůže říct žádný jiný český kouč.

Na co se tedy soutěž může těšit? Straka sice nedávno říkal, že už není zdaleka tak impulzivní. Že v šedesáti už věci řeší jinak. Jenže hned při prvním setkání s novým prostředím to razantně zboural. Rozmáchlá gesta, emotivní dikce, upřené pohledy. Z jeho chování i řeči je cítit žár a oheň. „Tady uvnitř je to ten samý Franz, jako vždycky býval,“ potvrdil záhy. „Když něco dělám, dělám to na sto procent. To jsem já.“

Dobrá zpráva je to i pro Karvinou. Je jasné, že ani Straka nevykouzlí z průměrných hráčů brilantní fotbalisty, kteří hned budou konkurenci přehrávat. Srdnaté bojovníky by z nich ale udělat mohl. To umí, má na to patent.

Pod jeho vedením by Karviná konečně mohla být sveřepou vlčí smečkou, která se neúnavně pustí po unikající prvoligové stopě a bude se za ní s vyceněnými zuby hnát do posledního dechu.

František Straka udílí pokyny uprostřed hloučku hráčů Karviné
František Straka udílí pokyny uprostřed hloučku hráčů Karviné

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud