Ladislav Vízek
13. března 2019 • 17:40

Sranda se Spartou skončila. V nadstavbě může hrát i o stříbro

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli jsme si posledních pár let škodolibě říkali, že je se Spartou sranda, tak s tím je konec. Definitivně. Sobotní šlágr s Plzní nezklamal, byl to vážně šlágr. Sparta dělávala kopanec za kopancem, ale tohle už je pryč. Smést 4:0 Plzeň? Fíha! Teď už můžeme říct, že máme tři opravdu kvalitní týmy: ke Slavii a Plzni se přidávají sparťané.



Hodně jim pomohl návrat Kangy na plac. Jasně, chybí mu víc disciplíny, ale taky je to skvělej fotbalista. Nechávat ho na lavici by byl hřích. Vadily mi názory, že by si snad neměl vyhovět s Dočkalem. Proboha proč? Je to přímá úměra: čím víc dobrých fotbalistů v sestavě, tím líp. Podívejte se, kde je Real bez Ronalda. Proti Plzni to bylo o kvalitě. Na Letné se to konečně rovná a tenhle tým může díky nadstavbě hrát i o stříbro.

A Plzeň? Ta to schytává ze všech stran, dostala prvotřídní výprask. Zapomíná se, že Viktorka spoustu let určovala ráz českýho fotbalu a i teď reálně hraje o titul. Nechci říct, že to hoši proti Spartě vyloženě odflákli, holt ale mají trochu starší tým, kterýmu chybí víc drajvu. Mám pocit, že to pan Šádek a spol. vědí a řeší to, Plzeň má v zázemí chytrý lidi.

To se bohužel nedá říct o potížistech na tribuně. Proč to u nás nefunguje jako v Anglii? Zatčení, vazba, soud, nazdar. Světlice jsou pro mě něco jako granáty, zvlášť když zraní mladou holku. A někteří ještě fňukají po údajně neadekvátním zákroku policie! Proběhlo to naprosto správně, těžkooděnci rychle udělali pořádek. Na Strahově máme vymazlenou etickou komisi, tak snad funguje taky nějaká na diváky. V Anglii i jinde se s chuligány zamete raz dva, zato u nás se kolem toho bude jen kecat. Problémových „fanoušků“ není tolik, ale spousta lidí si kvůli nim návštěvu fotbalu rozmyslí. Takhle už je to snad jen u sousedů v Polsku nebo někde v Jugošce. Zbytečně, je to kaz na jinak nádherným sportu.

Probrali jsme Spartu i Plzeň, ale českou taktovku drží Slavia, která má momentálně nejlepší mančaft u nás. O tom, že v téhle sezoně získá titul, se vůbec nepochybuje. Teď je tu ale zítřejší odveta osmifinále Evropský ligy proti Seville. Na ni se chystá vsadit celá republika, protože navzdory remíze 2:2 z prvního zápasu je to pořád jasnej favorit. Slávisti měli velkou kliku.

I doma v Edenu můžou dát jeden dva neskutečný góly a vzadu to ubouchat, ale se Sevillou budou mít znovu peklo. Ta hbitost, rychlost, akce na jeden dotek… Jsem rád, že nebudu stát na hřišti, ale jen se dívat. A přát Slavii postup, což by byl luxusní zářez do historie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud