Marek Stodůlka
14. ledna 2021 • 15:30

Conor zažehl motory. Je jasné, koho může McGregor ještě letos dostat do klece

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátí se jednou za rok, shrábne peníze a stáhne se do ústraní. Klasický Conor McGregor posledních let. Pokud jsem ale někdy věřil, že ten namotivovaný blázen je zpět v plné síle, tak teď. Už v sotobu 23. ledna se v Abú Zabí postaví na turnaji UFC 257 Dustinu Poirierovi. A co potom, až jej porazí, stejně jako v roce 2014? O titul s Chabibem…



Rozplést síť adeptů na titul v lehké váze UFC takřka nelze. Nejnabitější divize organizace čítá hned několik bojovníků, u kterých by se mohlo zdát, že je od pásu šampiona dělí jediný zápas,

Conor McGregor by ale před ostatními mohl být krok napřed. Zásadní otázka zůstává stejná. Chabib Nurmagomedov odhodil po posledním vítězství rukavice na podlahu oktagonu a oznámil, že končí kariéru. Je tomu ale vážně tak?

Když se podíváme na oficiální stránky UFC, v kolonce „šampion“ stále svítí jméno Chabib Nurmagomedov. Kdyby se ruský Orel opravdu rozhodl nadobro přestat bojovat, odhlásil by se navíc z testovacího programu USADA. Nebo by snad zbytečně vyplňoval, kde se bude každý den nacházet, aby ho mohla překvapit nečekaná antidopingová kontrola? Spíš ne. A právě proto je pravděpodobné, že rodáka z Dagestánu v kleci ještě uvidíme.

Jaký zápas je tak pro něj ideální pro zaokrouhlení perfektní bilance na třicet vítězství a žádné porážky? Tony Ferguson po dvou prohrách? Nemyslím si. Nabízí se legendární Georges St. Pierre, jenže ten má za posledních sedm let na kontě přesně jeden zápas, také nepředstavuje úplně ideální volbu. Nejpravděpodobnější se tak zdá odveta s úhlavním rivalem a mašinou na peníze v jedné osobě - Conorem McGregorem!

Jestli se Irův kemp před vzájemným střetnutím 6. října 2018 vyvíjel ideálně, nebo ne, je dnes už jedno. Ačkoliv rodák z Dublinu tvrdí, že se nesoustředil, pořádně netrénoval a holdoval alkoholu. Výsledek to nezmění, i kdyby to byla pravda. Prohrál na škrcení ve čtvrtém kole,

Když se ale podíváte na McGregora před zápasem s Nurmagomedovem a na McGregora nyní, uvidíte změnu. Na tiskové konferenci před více než dvěma lety do sebe nalil několik panáků whisky, vypadal roztěkaně, v kleci pak nebyl uvolněný. Teď zaplavil sociální sítě fotkami z tréninku, fyzicky působí lépe než kdy dřív, nevěnuje se trashtalku jako v minulosti.

Už jen fakt, že je ochotný zápasit bez diváků, nebo pouze s hrstkou vyvolených (původně chtěl válčit na vyprodaném stadionu v Dallasu), které se podaří do haly dostat, ukazuje na změnu nastavení. Ir prostě opět nastartoval raketu, do níž zadal jasné souřadnice: trůn lehké váhy!

McGregor nyní musí proletět skrz první překážku, kterou představuje Poirier. Ne že bych Američana podceňoval, ale už kdysi ukázal, že jeho hlava nevydrží granáty, které bývalý dvojnásobný šampion vysílá ze svých rukou.

„Určitě se zlepšil, ale bude zápasit s úplně jiným zvířetem. S někým, kdo má  sílu vypnout ho jedním úderem, což už pocítil. Mohl by celý život navštěvovat sportovní psychology, ale tohle z mysli nevymaže,“ prohlásil před nedávnem John Kavanagh, McGregorův trenér.

Každý, kdo byl s irským bijcem v kontaktu, se shoduje, že je zpět ten pravý válečník. Mimo jiné i Dana White, jenž se před pár dny rozmluvil o plánech, které se svým největším klenotem zamýšlí.  „Pokud Conor vyhraje tenhle zápas, chtěl bych vidět odvetu s Chabibem. To je duel, který dává smysl,“ mnul si prezident UFC ruce v podcastu Shout!

White pak představuje nejklíčovější faktor, aby se zápas podařilo domluvit. Jakožto zkušený byznysmen moc dobře ví, že neexistuje dvojice, jejíž duel by organizaci vydělal větší obnos peněz. Dolary proto použije jako hlavní vyjednávací zbraň, aby přesvědčil Nurmagomedova. A pokud se mu to povede, fanoušci mohou jásat a očekávat největší bitvu historie MMA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud