Martin Macík
13. ledna 2019 • 10:59

Po volném dni jsme v čistém a ready. Pořád jsem trošku rozebraný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE
Server iSport.cz pro své čtenáře připravil na Dakar 2019 jednu specialitu. Náročnou rallye bude každý den po dojetí do cíle komentovat Martin Macík, závodník týmu Big Shock Racing a nejlepší Čech loňského Dakaru. Každý den se tak můžete těšit na jeho nový blog.


Co všechno se událo během dne volna? Všechno se tak trochu točilo kolem naší poškozené nápravy z poslední etapy, do které se technici pustili hned večer a makali snad až do tří hodin ráno. S celým týmem jsme také měli takový menší small talk, aby všichni věděli co a jak, a co se bude v příštích hodinách dít.

Ve volném dni se my tady na Dakaru vždycky trochu zkulturníme, oholíme a tak podobně. Já jsem se taky snažil vyspat, padnul jsem do postele asi v jednu, ale stejně jsem byl vzhůru zhruba v sedm ráno. Zůstal jsem tak další dvě hodiny ležet ve stanu a staral se o sociální sítě.

Jinak se klasicky servisuje, pokud je něco zničeného, tak se opravuje... My jsme měli hotovo, takže po ránu už to pro nás byla hlavně kontrola celého auta. Všechno od náplní, přes nástavbu nebo nějaké praskliny. Na tom makají všichni, včetně táty.

Náš manažer Martin Pabiška celý den řeší problém s naší možnou diskvalifikací, takže my jsme mu aspoň sbalili kombinézy, které jsou po předchozím dnu pořádně špinavé. V bivaku je totiž jedna novinka, a to je prádelna, takže tu jsme za pár korun využili.

Co se týče nás v kabině tak jsme si s navigátorem Ferrym vypucovali všechny helmy, boty a zkrátka všechno, co bude potřeba. Připraveny jsou i další věci, to abychom byli pěkně v čistém a snad jsme ready.

Já jsem pořád trošku rozebraný, vzal jsem si nějaký prášek na střeva, protože mi v kabině vážně nebylo dobře. To jste asi všichni viděli. Pořád jsem trochu mimo. Bolí mě koleno, záda i krk, náš technik Lukáš Kalanka má zase naražená žebra a hůř se mu dýchá.

Ale trochu jsme se protáhli a dali se do kupy, tak snad budeme v pohodě.

Diskvalifikace z Dakaru

Diskvalifikace Martina Macíka z Dakaru 2019 přišla až po přípravě jeho nového blogu. Tady je jezdcovo aktuální vyjádření z oficiálního facebookového profilu:

"Je mi to hrozně líto, ale nakonec se vše mění... Jury nakonec ještě jednou přehodnotila situaci a z hlavního závodu nás vyřadila... 😔 Snažili jsme se opravdu hodně, hlavně tedy náš týmový manager, ale bohužel bez úspěchu! Co je ale pozitivní, můžeme startovat do tzv. Semi-marathonu, takže pokračujeme a budeme bojovat v této “samostatné” soutěži! 💪 Budeme vás informovat úplně stejně i nadále a závodní tempo nezpomalíme!"

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud